Дойчин Кършовски е по-известен като българинът, който учи американците да

...
Дойчин Кършовски е по-известен като българинът, който учи американците да
Коментари Харесай

Само чрез правилно дишане може да имате по-добро здраве, самочувствие и благоденствие

Дойчин Кършовски е по-известен като " българинът, който учи американците да живеят дълго ". Той живее със фамилията си в Синсинати, Съединени американски щати. Кършовски изясни пред Радио София какво значат термини като пърформънс коуч и уелнес коуч.

" Пърформънс коучът, най-кратко казано ти демонстрира по какъв начин да правиш това, което обичаш, или което работиш по-добре. Ако го преглеждаме като компютър, аз върша хардуера ", разясни Кършовски и добави, че:

" Дишането през носа е най-простият " хак ", който има страхотни положителни промени за цялото здраве. Много постоянно съм се замислял какво бих желал да знам и да трансформира в живота си, в случай че мога да се върна 50 години обратно, и това е може би дишането единствено през носа. Да му обърна повече внимание и да вдишвам единствено през носа ".

" Дишане " е една от петте негови книги от поредицата " Тази книга няма никакво значение за теб ". Тя предлага съответни способи, извършения и биохакове за създаване на трайни привички, водещи до по-добро здраве, самочувствие и благополучие.

По думите на създателя, целият наш живот се случва от първото поемане до последното издишване. Дишането е с нас непрестанно, само че ние постоянно не му обръщаме внимание. Според него, първата стъпка към смяната е най-важна, като по-късно е нужно неизменност.

Един от " хаковете ", който незабавно смъква напрежението и напрежението е така наречен " физиологична въздишка ", изясни Кършовски. Той добави, че е систематизирал информацията в пет посоки - дишане, сън, движени, хранене и осъзнатост. Освен това означи, че сънят е доста значим за възобновяване на организма и акцентира, че човек би трябвало да познава персоналните си особености, с цел да знае кой сън е най-оптимален за него самия.

" Другата роля на пърформънс коуча е да помогне на хората да схванат докога могат да си оказват помощ сами и по кое време имат потребност да потърсят външна помощ. А като потърсят външна помощ тя каква да бъде ", показа Кършовски. Целта на напрежението е да ни защищава, само че изключването му не е елементарно и би трябвало да поставяме старания с цел да намерим метод, по който той да се изключва. Има доста способи да се изключи напрежението, като плуване или слушане на тиха музика, а ролята на пърформънс коуча е да покаже на клиента кои са подобаващи за него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР