Дойче банк търси наследник на своя настоящ изпълнителен директор Джон

...
Дойче банк търси наследник на своя настоящ изпълнителен директор Джон
Коментари Харесай

Дойче банк се готви да изгони изпълнителния си директор Джон Краян

Дойче банк търси правоприемник на своя сегашен изпълнителен шеф Джон Краян предвид на сериозен спор сред него и ръководителя на Надзорния съвет на банката Паул Ахлтайтнер по отношение на бъдещото стратегическо развиване на кредитна институция, оповестява английският вестник The Times.

Според изданието водещата немска капиталова банка се е насочила към един от най-висшите ръководители на американската Goldman Sachs, който да размени Краян на поста основен изпълнителен шеф по-малко от две години от началото на неговия управнически мандат.

Вицепрезидент на Goldman Sachs Ричард Гноу обаче най-вероятно е отхвърлил отправената към него оферта, добавя Times. Източници на английската медия от Дойче банк също по този начин са показали, че измежду останалите спрягани имена са тези на Жан-Пиер Мустие, който е основен изпълнителен шеф на италианския финансов колос Unicredit, както и Бил Уинтърс, който сега е отпред на английската банка Standard Chartered.

Новината за идно уволняване на Джон Краян идва единствено дни, откакто водещата немска банка разгласява своя финален финансов отчет за 2017 година, в който беше регистрирана много по-висока финансова загуба за предходната година по отношение на предварителната оценка.

Според одитираните резултати Дойче банк е излязла през 2017 година на чиста загуба от 751 млн. евро. Tова е много над чистата загуба за 512 млн. евро, съгласно предварителните и неодитирани резултати на банката, оповестени при започване на предишния месец. Преизчислението е в следствие от промяна на оценката на така наречен " отсрочени данъчни активи " на немската банка в Обединеното кралство. Това съставляват минали заеми и удръжки, които сдруженията могат да употребяват за компенсиране при бъдещи заплащания на налози.

В същия отчет беше показана и заплатата на нейния изпълнителен шеф, като Джон Краян е получил през 2017 година 3,4 млн. евро. В същото време се оказа, че Дойче банк е изплатила за предходната година бонуси за цели 2,3 милиарда евро, което е четири пъти по-голям сума, в сравнение с бонусите, които бяха раздадени през 2016 година, макар че банката регистрира по-голям чиста загуба за предходната година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР