Доверието в правителството е изключително стабилно в края на българското

...
Доверието в правителството е изключително стабилно в края на българското
Коментари Харесай

Европредседателството вдигна рейтинга на правителството

Доверието в държавното управление е извънредно устойчиво в края на българското европредседателство. Това сочат данни от проучване на Барометър България. За първи път доверието в държавното управление бележи растеж след едногодишно ръководство.

44% от българите утвърждават работата на кабинета по отношение на 43% през февруари.

Работата на министър-председателя Бойко Борисов се утвърждава от 37% в този момент, а за съпоставяне при започване на европредседателството 35% от българите са декларирали утвърждение.

Заместниците на министър-председателя също получават по-високо утвърждение спрямо февруари. Работата на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева е одобрявана от 23% в края на юни, а през февруари утвърждението е било 22%. Това е и оценка като цяло за външнополитическата интензивност на кабинета по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Рейтингът на вицепремиера Валери Симеонов също се е повишил с 2% за интервала от 13% през февруари до 15% през юни.

Вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов също отбелязва покачване в утвърждението с 1% до 35%. той получава утвърждението на 35% от българите, през февруари утвърждението за него е било 34%. От изследователксия център показват, че Красимир Каракачанов всекидневно е рейтингов политик.

Вицепремиерът Томислав Дончев също покачва рейтинга си с 2% до 29%. От Барометър България показват като причина за позитивния му рейтинг позиция му да застане зад брачната половинка си във връзка изявленията й в обществена мрежа.

Българите дават позитивна оценка и на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Нагласите са, че то се е отразило позитивно на страната ни.

Силен народен избор предвещават мненията за изборите за евродепутати през 2019 година

62,5% от интервюираните правят оценка като позитивно за страната ни Българското европредседателство. То е отрицателно събитие за 22,5%, които декларират. 11,1% дават отговор, че не могат да преценяват, а 3,9% не дават отговор на въпроса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР