Доведеният баща на граф Пембрук е намерен мъртъв с огнестрелна

...
Доведеният баща на граф Пембрук е намерен мъртъв с огнестрелна
Коментари Харесай

Мистериозна смърт: Граф е намерен мъртъв, след като обявява имението си за продан

Доведеният татко на граф Пембрук е открит мъртъв с огнестрелна рана на територията на една от най-известните английски провинциални къщи. Мистериозната гибел обаче буди доста въпроси. Какво се е случило с него? Историята му споделя Daily Mail.

Стюарт Уиндъм Мъри Треплънд е открит с огнестрелна рана в главата, покрай автомобила си, който е бил паркиран в Уилтън Хаус, 14 000-акрово имение в жанр Паладиан, покрай Солсбъри, в Уилтшър.

Смъртта на господин Треплънд настъпи в същия ден, когато имението му и замъкът с 13 спални в Дънбийт, Шотландия, бяха оповестени за продажба от организацията за недвижими парцели Savills за 25 млн. паунда.

Според данните от Companies House господин Треплънд е бил шеф на 15 компании, до момента в който не се е отдръпнал от всяка от тях на 12 юни, в деня на гибелта си.

Понастоящем полицията не преглежда гибелта като подозрителна и съобщи, че 76-годишният мъж е щял да почине на място. 

Stuart Murray Threipland’s body was discovered in the grounds of a Wiltshire country home
— The Herald (@heraldscotland)
В изказване на полицията в Уилтшър се споделя: " Служители са били извикани на адрес в Уилтън в 13,10 ч. на 12 юни след сигнал за неочаквана гибел на мъж на 70 години.

" Не се счита, че има някакви подозрителни условия и ще бъде квалифицирано досие от името на HM Coroner for Wiltshire.

В изказването на фамилията се споделя: " Стюарт Мъри Треплънд, прочут на мнозина като Тертий, за жалост умря на 12 юни в Уилтън и ще липсва извънредно доста на цялото си семейство ".

Неговият просторен палат се разказва като " превъзходен палат, включен в лист " А ", с трагично крайбрежно имение " с безкомпромисно качество ", което се простира на 28 500 акра земя.

Замъкът има 13 спални, девет бани и три приемни. Замъкът разполага и с двойка оградени градини, ситуирани в границите на планиран пейзаж, глухарско мочурище и еленска гора. Замъкът разполага и с 12,5 благи двойни крайбрежия за лов на риба.

Приятел е разпознал тялото на Треплънд, откакто на мястото е била извикана полиция.

Следсмъртната експертиза удостоверява, че повода за гибелта е огнестрелна рана в главата. Бяха назначени спомагателни проучвания и следствието беше отсрочено за дата през август.

Г-н Тремплънд е бил женен два пъти, първо за Белинда, майката на трите му деца, а след развода с първата си брачна половинка се дами за Клеър.

Нейният наследник, Уилям Хърбърт, 18-и граф на Пембрук, наследява имението и обширното му стопанство, както и положение от 115 млн. паунда, когато татко му умира от рак през 2003 година

Само до май тази година господин Треплънд е бил ръководител на производителя на машини Kitagawa Europe, който съобщи, че той е имал " хладнокръвен ангажимент за високи достижения ".

В изказването на компанията се споделя: " Ние вечно ще ценим неговата мъдрост, попечителство и същинската грижа, която демонстрираше към другите. 

Dunbeath е благосъстоятелност на господин Треплънд и брачната половинка му от 1997 година, като замъкът датира от XV век. 

През 60-те години на XIX в. парцелът е главно реконструиран, което включва и радикална смяна на територията.

Той е описан като " райско кътче от тресавища, речни крайбрежия и крайбрежие; място, където да се насладите на безспорната персонална раздалеченост и да създадете незабравими детски мемоари ".

Замъкът се намира в Кейтнес, който е едно от най-отдалечените графства в страната, и е бил постоянно посещаван от кралицата майка, която е имала замъка Мей в продължение на половин век.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР