Довечера връщаме часовниците с един час назад и минаваме към

...
Довечера връщаме часовниците с един час назад и минаваме към
Коментари Харесай

Довечера връщаме часовниците с един час назад

Довечера връщаме часовниците с един час обратно и минаваме към зимно часово време. Възможно е да преместим стрелките за предпоследен път. Смяната на часовото време да бъде анулирана, реши Европейска комисия. Но това ще стане откакто страните членки решат на зимно или лятно време ще останат. Решенията си те би трябвало да разгласят до април идната година. Предвижда се последното наложително прекосяване към лятно часово време да бъде в неделя, на 31 март 2019 година. Държавите, избрали да употребяват единствено зимното часово време, ще реалокират за последно стрелките на часовниците си на 27 октомври следващата година.

В 04:00 ч сутринта в неделя, на 28 октомври би трябвало превъртим стрелките на часовника с час обратно, с цел да се върнем още веднъж към астрономическото часово време. Това, което използваме от октомври до март и което назоваваме зимно.

След огромен и нескончаем спор за изгодите и вредите промяната на часовото време е на път да остане в историята. Мащабно европейско допитване откри, че натежава мнението за анулация на въртенето на стрелките два пъти в годината. Резултатите от него влязоха в дневния ред на Европарламента, а в поддръжка на разискванията бяха представени и няколко огромни научни проучвания, които демонстрират, че промяната на астрономическото време има отрицателни резултати върху здравето и всекидневието на хората. Европейска комисия предложи от идната година сезонната промяна на часовото време да отпадне, като на страните членки се даде опция да решат сами кое време ще ползват като непрекъснато – лятното или зимното.

Всяка страна би трябвало да е наясно с избора си до април 2019 година, което значи, че ще се наложи още един път да превъртим стрелките на часовника – в последната неделя на март следващата година, когато по традиция пък до момента преминавахме към лятно часово време.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР