ДОВЪР, Дел. (AP) — Съдия от Делауеър обяви в петък

...
ДОВЪР, Дел. (AP) — Съдия от Делауеър обяви в петък
Коментари Харесай

Обявена е грешка в съдебно дело в Делауеър, обвиняващо за рака на озеленителя употребата на унищожител на плевели Roundup

ДОВЪР, Дел. (AP) — Съдия от Делауеър разгласи в петък правосъден развой в последното дело, в което се твърди, че излагането на известния разрушител на бурени Roundup предизвиква рак.

Решението пристигна към два часа, откакто правосъдните заседатели изпратиха записка, че не могат да реализират единомислеща присъда след тридневни разисквания. Съдията от Върховния съд Вивиан Мединила подреди на правосъдните заседатели да продължат полемиките си, само че все пак те останаха невъзможност.

Искът беше заведен от фамилията на Антъни Клауд, мъж от Южна Каролина, който работи повече от десетилетие като озеленител. През 2018 година Клауд е диагностициран с неходжкинов лимфом. Той умря през октомври 2021 година, към шест седмици след първичното завеждане на делото му. Семейството му искаше 142 милиона $ обезщетение за наказателни вреди в развой, който стартира в Уилмингтън при започване на февруари.

Немската химическа компания Bayer AG е обхваната от десетки хиляди правосъдни каузи, откогато при...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР