Дотук Борисов се опитваше да успокоява протестите с пари, но

...
Дотук Борисов се опитваше да успокоява протестите с пари, но
Коментари Харесай

Явор Божанков: Хората искат справедливост, а не пари от джипката


Дотук Борисов се опитваше да успокоява митингите с пари, само че се оказа, че хората не желаят пари, а желаят правдивост. Борисов правдивост на това общество не може да даде. Това разяснява пред БиТиВи депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков във връзка митингите и реакциите на властта. Той добави, че от левицата ще съберат подписи и ще се опитат наново да свикат извнредно съвещание на Народното събрание. Защото парите, които министър председателят раздава в опита да печели време, би трябвало да минат през акутализация на бюджета.

От Българска социалистическа партия имахме съществени учредения да желаяме изключително съвещание на Народното събрание. Анализът не е толкоз в неявяването на ГЕРБ, колкото в аргументите, заради които трябваше да дойдат и нашето съображение да ги извикаме. За нас е ясно - 4 години искахме вотове на съмнение, напускахме Народното събрание, оставката на държавното управление я искахме от първия ден на това Народно заседание. Нерешаването на проблемите от страна на ръководещите докара до голямо неодобрение и експлоадирането на митингите, акцентира Божанков.

Борисов твърди, че има две учредения да не подава оставка - работещ парламент, който да взема решение проблемите на хората, и задаващата се икономическа рецесия. Управляващите обаче вършат тъкмо противоположното - бойкотират работата на същия този парламент и раздават държавни пари на администрацията за да си купят успокоение.С дейностите си ГЕРБ сътвориха с изключение на здравна и икономическа, само че и остра политическа рецесия. С вчерашния протест на Народното събрание ГЕРБ демонстрираха, че на тях просто не ги интересува - за тях няма значение и не изпитват потребността да дават отговор на въпросите на обществото, безапелационен бе Божанков.

Борисов се опита да раздава пари, и то държавни пари. В естествените европейски страни това става с актуализация на бюджета. Във Франция към този момент има три такива актуализации. В България никой не знае какво е положението на хазната. Това и физическото и вербално принуждение над публицисти на конференцията на ГЕРБ, ни даде съображение да извикаме министър-председателя и ГЕРБ в Народното събрание. Първо, да създадем план от кое място ще дойдат тези пари и какви пари харчи Бойко Борисов и второ, какво е отношението на властта към насилието. Това, което стана с журналистката Полина Паунова е безусловно неприемливо. Насилието е и невербално. Всичко, които си разрешат рецензия към ръководството биват брутално атакувани, разяснява депутатът от левицата.

Той открои двете съществени тематики в обществото - оставката на Борисов и оставката на Гешев. Според Божанков огромният въпрос е дали държавното управление реагира съответно и тези основанията за оставка отпадат или се усилват.

Явор Божанков обърна внимание, че в разгара на най-голямата рецесия, прокуратурата, призвана да се бори с нагласените публични поръчки, си е купила 2 джипа за близо половин милион лева с нагласена социална поръчка. Изискването е било те да бъдат с най-малко 400 конски сили, тъй като очевидно с по-малко прокуратурата не може да се движи. Това е съображение незабавно да се направи чуване на основния прокурор, добави той.

Истината е, че сегашната обстановка е доста по-голяма от Българска социалистическа партия и от всяка друга политическа мощ. Хората изискват двете оставки, желаят смяна на модела на ръководство и споделят: " Мутрите вън! ". Тези претенции нямат цвят и не можем да им сложим граници в границите на една политическа партия. Големият извод е, че по този начин не може да продължава. Който и да ръководи оттук насетне би трябвало да знае, че отсреща си няма елементарни хора, а има народ, който ще го смъкна от власт всякога, когато прекрачи тази граница, приключи Явор Божанков.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР