Доцент Петър Зографов беше избран за председател на Асоциацията за

...
Доцент Петър Зографов беше избран за председател на Асоциацията за
Коментари Харесай

Доцент Петър Зографов е новият председател на Асоциацията за университетски спорт Академик“

Доцент Петър Зографов беше определен за ръководител на Асоциацията за академични спорт „ Академик “. За него гласоподаваха единомислещо всички делегати на отчетно-изборното заседание. Той поема поста от доцент Златко Джуров, който управлява организацията в продължение на 12 години. Функцията на общоприет секретар ще извършва Никола Динев.

Зографов е учител по ски в НСА „ Васил Левски “. Участник в четири Олимпийски игри, в две от тях като играч – Албервил 1992 и Лилехамер 1994. Многократен първенец на България по ски-бягане. Участва в 22 студентски универсиади като играч, треньор и началник. Петър Зографов е съветник на Олимпийския комитет на Сърбия, член на FIS и механически пратеник, както и член на интернационалната федерация за академични спорт FISU.

Новоизбраното управление и управителния съвет си слага за цел в най-близко бъдеще, да се регламентира присъединяване на всички университети на територията на България в организацията. Увеличение на масовостта на спортуващите студенти и повдигането на високото спортно майсторство, също са измежду целите.

Първото огромно събитие, което следва на новото управление е Националната зимна Универсиада. Тя ще се организира в Пампорово от 18 до 21 март, с присъединяване на над 500 студенти от съвсем всички висши образователни заведения в страната.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР