Доц. д-р Силвия Терезова, декан на факултет Икономика на инфраструктурата“,

...
Доц. д-р Силвия Терезова, декан на факултет Икономика на инфраструктурата“,
Коментари Харесай

Университетски преподавател е новият шеф на Съвета по цени и реимбурсиране на лекарства

Доц. доктор Силвия Терезова, декан на факултет „ Икономика на инфраструктурата “, е новият ръководител на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули (НСЦРЛП) с решение № 581 на Министерски съвет от 31.08.2023 за промени в състава на Съвета.

Заедно със отговорностите на декан, доцент Терезова  е и началник катедра „ Икономика на търговията “. Tя приключва магистър в Университетът за национално и международно стопанство, компетентност „ Икономика на търговията “, а по-късно стартира да преподава в същата катедра и продължава своето развиване там.

Доц. доктор Силвия Терезова е създател на книгите „ Анализ на комерсиална активност “, 2012 г; „ Бизнес проект на комерсиалната компания “, 2011 г.; „ Методи и модели за ръководство на стоковите категории в търговията “, 2009 година и други Научните й ползи са в региона на планирането и разбора, асортиментна политика, икономико-математически способи и модели. Доц. Силвия Терезова е работила в Комитета по цените към Министерски съвет като експерт в дирекция “Селско стопанство, публично хранене и търговия ”, бранш “Търговия и публично хранене. От 2013 година до август 2023 година е член на Националния съвет по цени и ценообразуване на лекарствените артикули.

Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули е със статут на държавна комисия. Тя утвърждава и записва цените на лекарствените артикули, включва артикули в Позитивния лекарствен списък; утвърждава фармакотерапевтични управления и рекомендации за логаритми за лекуване с лекарствени продукти; реализира надзор върху продажбата на лекарствени артикули с одобрени цени.

Националният съвет поддържа и актуализира обществените регистри на: цените на лекарствените артикули, включвани в ПЛС и заплащани с обществени средства; пределните цени на лекарствените артикули, отпускани по лекарско наставление, които не са включени в ПЛС; оптималните продажни цени на лекарствените артикули, отпускани без лекарско предписание; Позитивния лекарствен списък; националните номера за идентификация на лекарствените артикули.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР