Доц. д-р Илиан Господинов е новият генерален директор на НИМХ,

...
Доц. д-р Илиан Господинов е новият генерален директор на НИМХ,
Коментари Харесай

НИМХ с нов генерален директор

Доц. доктор Илиан Господинов е новият общоприет шеф на Национален институт по метеорология и хидрология, считано от 14 октомври, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Досегашният шеф проф. доктор Христомир Брънзов е подал заявление за освобождение от служба заради добито право на пенсиониране.

Проведен е и конкурс от Министерство на околната среда и водите в сходство с Правилника за устройството и активността на Национален институт по метеорология и хидрология.

Колективът на Национален институт по метеорология и хидрология благодари на проф. Брънзов за всичко направено през осемте години управление на Национален институт по метеорология и хидрология и пожелава на доцент Господинов продължение на започнатото и надграждане на постигнатото, прибавят още от Национален институт по метеорология и хидрология.

Преди два дни стана ясно с разпореждане на Министерския съвет, че Националният институт по метеорология и хидрология става вторичен разпоредник с бюджет към Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Новите текстове допълват и общата бройка на личния състав на Национален институт по метеорология и хидрология към административните структури, чиито ръководители са второстепенни разпоредители по бюджета на Министерство на околната среда и водите.

Припомняме, че през месец март 2022 година Национален институт по метеорология и хидрология беше изваден от Министерството на образованието и науката и трансфериран към Министерство на околната среда и водите. Учените от института по метеорология се опълчиха на тази концепция, като излязоха в протестна подготвеност и проведоха митинги. Страната ни беше изправена пред заплахата да остане без прогноза за времето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР