Достойно заплащане, промяна на статут и отпадане на лимитите, за

...
Достойно заплащане, промяна на статут и отпадане на лимитите, за
Коментари Харесай

На лекарите от Педиатрията им писна – излизат на протест

Достойно възнаграждение, смяна на статут и отпадане на лимитите, с цел да може да лекуват деца без спънки – това желаят работещите в СБАЛ „ Проф. Иван Митев”. Днес, 18 април, от 11:00 часа те излизат на митинг.
За страдание нашите претенции не бяха признати, по-точно не беше завършена твърда рамка, съобщи доктор Адил Кадъм. Като университетска болница от трето равнище, лимитите ни слагат дефинитивна граница и няма къде да пратим най-тежките случаи, добави неин сътрудник пред Нова телевизия. Става по този начин, че не можем да отчетем една клинична пътека за пневмония, което го регистрира една селска болница, възмутено сподели медикът.
Всъщност нов статут ще има за необятно рекламираната нова детска болница, поради която имаше драма с Правителствена болница. Това обаче значи още 2-3 години минимум празен ход, посочи доктор Кадъм.
Лекарите не разясниха точния размер на заплатите си, само че прецизираха, че в чужбина като чуят, мислят, че това е заплащане за една седмица, не за един месец. Заплатата на началник-клиника – професор, е по-малка, в сравнение с заплатите, които ще се афишират за нови сестри, посочи един от лекарите, който добави, че персонално той е преглътнал тази засегнатост и желае просто да има опция да съобщи опита си на млади сътрудници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР