Доставците на ток за бита предупреждават, че електроенергията за домакинствата

...
Доставците на ток за бита предупреждават, че електроенергията за домакинствата
Коментари Харесай

Доставчици: Токът за бита ще поскъпне шоково, ако няма мерки

Доставците на ток за бита предизвестяват, че електрическата енергия за семействата също ще нарастне шоково след Нова година, в случай че не бъдат взети ограничения. Проблем ще има и с дребните компании, които към момента не са си избрали снабдител на електрическа енергия.

Доставчиците на ток за бита желаят помощ от страната, с цел да не се стигне до огромно повишаване на тока за бита от 1 януари и от 1 юли следващата година.

Че ще има някакво нарастване - ще има, въпросът е по какъв начин то може да бъде овладяно с други механизми, счита Калина Трифонова, зам.-председател на СД на ЕВН-България.

От фирмите предлагатат да получат някакъв тип отплата за увеличените им разноски поради ролята им на снабдител от последна инстанция. Като подобен те продават ток на дребните компании, които към момента не са си намерили търговец на ток. В момента те към този момент не могат да заплащат сметките си.

ЧЕЗ-България: " Апелираме ограниченията да са съобразени с обстоятелството, че забавянето на разплащанията на даже един от участниците по веригата заплашва с колапс цялата верига – произвеждане, транспорт и доставяне с електрическа енергия ".

Компаниите упорстват още за понижени ставки на Данък добавена стойност и смяна на борсовите условия. Трите огромни сдружения - ЧЕЗ, ЕВН и Енерго про ще се срещнат с енергийния министър в понеделник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР