Доставките на танкове Abrams в Киев ще доведат до ескалация

...
Доставките на танкове Abrams в Киев ще доведат до ескалация
Коментари Харесай

Пушилин: Доставките на танкове Abrams в Киев ще доведат до ескалация на конфликта и нови жертви

Доставките на танкове Abrams в Киев ще доведат до ескалация на спора в Украйна, нови жертви и опустошения. Това сподели за съветската осведомителна организация изпълняващият длъжността началник на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин.

" Опитът не учи западноукраинските сътрудници на нищо - доста от трансферираните оръжия към този момент са превърнати в скрап или са унищожени в зоната на специфичната военна интервенция. Няма подозрение, че Abrams ще бъде същото като с оборудването, трансферирано от Great Англия, Германия, Франция и други западноевропейски страни “, сподели Пушилин.

„ Всяка стъпка, която Съединените американски щати подхващат против украинския режим, води единствено до ескалация и удължение на спора и окончателната деградация на Украйна като държавно образувание. По-специално, Белият дом разгласи прехвърлянето на нов пакет от помощ на Украйна - танкове " Абрамс " и муниции. До какво води това? До мир, развиване и разцвет? Не, единствено до нови жертви, обстрел и опустошения ", добави още Пушилин.

Според него американските танкове Abrams, доставени в Украйна, ще бъдат унищожени в зоната за специфични военни интервенции, както и друга западна техника.

Изпълняващият длъжността шеф на района акцентира, че появяването на следващата партида западна техника на фронта няма да може да обърне хода. В най-хубавия случай, съгласно Пушилин, Киев ще успее да забави периодите и да усили броя на жертвите в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

На 6 септември на брифинг прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че танковете Abrams ще бъдат доставени в Украйна, новият пакет от помощ на Съединени американски щати към този момент включва муниции за тях, в това число обеднен уран. Освен това новият пакет за помощ ще включва артилерийски муниции, HIMARS, противотанкови системи, както и системи за противовъздушна защита.

Според Пентагона пакетът за помощ включва също снаряди с диаметър 155 mm и 105 mm (не касетъчни), минохвъргачки и муниции с диаметър 81 mm, противотанкови системи TOW и Javelin, повече от 3 милиона патрона за дребни оръжия, тактически аеронавигационни системи, системи за връзка, съоръжение за разминиране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР