Доставчик на дневни грижи в Бронкс, нейният съпруг и братовчед

...
Доставчик на дневни грижи в Бронкс, нейният съпруг и братовчед
Коментари Харесай

Доставчик на дневни грижи в Бронкс и 2 други обвинени в убийство и други обвинения при смъртта на 1-годишно дете

Доставчик на дневни грижи в Бронкс, нейният брачен партньор и братовчед му са упрекнати в ликвидиране и други обвинявания по съмнение, че са изложили четири деца – в това число 1-годишно дете, което е умряло – на фентанил в дневния център предишния месец, окръжният прокурор на Бронкс сподели офисът в четвъртък.

Грей Мендес, 36, нейният брачен партньор Феликс Ерера Гарсия, 34, и Карлисто Брито, 41, бяха упрекнати в ликвидиране втора степен и непредумишлено ликвидиране втора степен при гибелта на Николас Доминичи, съгласно правосъдните документи.

Властите споделиха, че Никълъс и три други деца – две 2-годишни момчета и 8-месечно момиче – са били изложени на това, което следователите считат, че е фентанил на 15 септември в дневния център Divino Niño в Бронкс, квартал на Ню Йорк град. Никълъс умря този ден, а другите три деца бяха приети в болница с остра опиоидна интоксикация, оповестиха управляващите.

Подсъдимите също бяха упрекнати по обвинявания в незаконно владеене на следено вещество от първа степен, четири обвинявания за нахлуване от първа степен, пет обвинявания за нахлуване от втора степен, незаконно владеене на следено вещество и четири обвинявания за застрашаване на благосъстоянието на дете, съгласно правосъдните документи.

Обвиняемите бяха изправени пред Върховния углавен съд в Бронкс и се признаха за почтени по обвиняванията в четвъртък, съгласно правосъдните документи.

Мендес, операторът на дневния център, ще „ продължи да се пледира за почтена “, сподели нейният юрист пред CNN.

„ Тя в действителност е тъжна поради случилото се с децата “, сподели юристът Андрес Мануел Аранда.

 На тази фотография от видеото Грей Мендес, в средата, е ескортиран от чиновници на реда от полицейски сектор в Ню Йорк на 19 септември. class= На тази фотография от видеото Грей Мендес, в центъра, е ескортиран от чиновници на реда от полицейски сектор в Ню Йорк на 19 септември. WABC-TV/AP/ФАЙЛ

CNN потърси мнения от юристите на другите двама обвинени.

Твърди се, че подсъдимите са били дилъри на опиати на приблизително равнище, които са разрязвали фентанил с други опиати или даже с предмети за бита като бебешка пудра, употребявайки машини за сплескване, открити в дневния център, с цел да опаковат медикаментите и да бъдат подготвени за дистрибутори, чиновник на правоохранителните органи сподели по-рано пред CNN при изискване за анонимност.

Длъжностни лица споделиха, че кг от отровния и мощен опиат е бил съхраняван върху детски постелки за игра, а повече фентанил е открит под капаци в стая, където децата са играели и спяли в дневния център, съгласно правосъдните регистри.

Нюйоркската полиция споделя, че огромно количество фентанил и други опиати са открити в капан на пода в зоната за игра на дневния център. Нюйоркската полиция заяви, че огромно количество фентанил и други опиати са били открити в капан на пода в зоната за игра на дневния център. От NYPD News/X

„ Красиво малко момче загуби живота си и три скъпи деца … се разболяха съществено от отравяне с фентанил “, сподели окръжният прокурор на Бронкс Дарсел Кларк в известие за пресата в четвъртък. „ Това е злополука. Нашата тъга е съпоставена единствено с отвращение, тъй като тези бебета бяха щитове за отбрана на интервенция за опиати. Смъртта на Никълъс беше изцяло – трудно – ненужна и избегната. Ще получим правдивост за него, другите деца и техните фамилии. ”

Мендес и Брито – братовчед на брачна половинка й и наемател, който живеел в спалня в центъра, съгласно правосъдните документи – били задържани на 16 септември.

Херера Гарсия беше задържан в Мексико предходната седмица.

Херера Гарсия получи две телефонни позвънявания от брачната половинка си, откакто четирите деца започнаха да демонстрират признаци на свръхдоза на 15 септември, демонстрират правосъдни документи. Разследващите споделят, че Мендес му се е обадил, преди тя да се обади на 911, демонстрират записите.

Минути преди екипите за незабавна помощ да дойдат, с цел да оказват помощ на отровените деца, Херера Гарсия е забелязана на камера за наблюдаване да излиза от задната врата на дневния център с две пазарски чанти, цялостни с нещо, което наподобява е лекарство, споделиха чиновници.

Обвиняемите също са изправени пред федерални обвинявания.

Мендес, Брито и Ерера Гарсия бяха упрекнати във федералния съд предишния месец в скрит план за разпространяване на опиати, водещи до гибел, и владеене с желание да популяризират опиати, водещи до гибел.

Четвъртият задържан по случая, 38-годишният Рени Антонио Пара Паредес, беше упрекнат във федералния съд предишния месец по едно обвиняване в скрит план за разпространяване на опиати, водещ до гибел.

Джесика Син от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР