Достатъчно на брой са свободните класни стаи и може да

...
Достатъчно на брой са свободните класни стаи и може да
Коментари Харесай

Вълчев: Учениците да са с предпазни маски

Достатъчно на брой са свободните класни стаи и може да се обезпечи отдалеченост сред учениците, заяви тази заран пред Нова телевизия просветителният министър Красимир Вълчев.

„ По време на изпитите там, където има камери - ще са по един квестор. Не сме решили да закупуваме маски и защитни дрехи за учениците, те знаят, че би трябвало да имат такива, с изключение на там, където не се предлага - може да не носят маски, като децата, страдащи от асма. Що се отнася до учителите - на тях към този момент са им обезпечени. Сградите се дезинфекцират непрекъснато “, заяви Вълчев.

По думите му обстановката е такава, че ще има пропуски. В рисковите групи при естествени условия можем да им пишем отсъствия, те са обвързани с енергийни и обществени помощи, което дава резултат. Организират се спомагателни образования. Понякога децата повтарят годината, само че това не е безусловно неприятно, счита още той.

Що се отнася до яслите и детските градини - те са изпратили положителните практики до кметовете. " Не е добре децата в тази възраст да седят пред екраните дълго време. Препоръчваме до 7 часа общо учене дневно за дребните възпитаници ", безапелационен бе министърът на образованието.

Попитан по кое време ще се отворят ясли и детските градини, той съобщи, че всяка седмица се прави разбор. " Да бъдем внимателни - това надвива при нас.  Това е едно многочасово всекидневно занятие с голям брой деца, което не знам дали ще увеличи просветителната конюнктура, само че може мощно да утежни епидемиологичната ", акцентира Вълчев.

На въпрос за това дали ще има балове, той съобщи, че се надява да има опция да ги създадат, само че в този момент обстановката е такава, че не предлага да се събират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР