Достъпната градска среда не подлежи на договаряне и тя е

...
Достъпната градска среда не подлежи на договаряне и тя е
Коментари Харесай

Георгиев: Искаме да се финансира изграждането на достъпна градска среда

Достъпната градска среда не предстои на договаряне и тя е минимумът, който общината би трябвало да обезпечи и ще го направи. За задачата предлагаме на общинския съвет да финансира построяването и монтажа на уреди за налична среда - рампи, асансьори и стълбищни платформи в 22 столични учебни заведения, като предвидим 1.5 млн. лв..

Това написа в своя фейсбук профил бившият ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев. 

" Вече съм ви разказвал, че преди седмици с мен се свързаха родители от 135. СУ „ Ян Амос Коменски " в Красна поляна и 36. ОУ „ Максим Горки " в Красно село, които ми алармираха за неналичието на работещи уреди за хора с физически усложнения. Това основава доста неудобства за децата им, които са възпитаници в тези учебни заведения и по тази причина с сътрудниците ми от групата на ГЕРБ- подготвихме предложение за финансиране за 135 и 36 учебно заведение ", написа още той.

По думите му, с цел да не бъде това решение " на парче ", Георгиев е изискал информация от шефовете на всички учебни заведения на територията на Столична община за проблеми с достъпността, с цел да се разшият ограниченията и да се трансфорат в стандарт.

" Благодарение на съдействието на началника на РУО София госпожа Ваня Кастрева имаме цялостната картина за броени дни, за което откровено ѝ благодаря. На база на получените отговори от шефовете на учебните заведения, към днешна дата в 22 учебни заведения има нужда от създаване или възобновяване на уреди за налична среда. Общата стойност на нужните уреди е към 1 500 000 лева и съветниците от групата на ГЕРБ- предлагаме тя да бъде включена в Бюджет 2024 година ", гласи още поста на Георги Георгиев. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР