Достъпът на автомобили до местността Салтанат в Морската градина на

...
Достъпът на автомобили до местността Салтанат в Морската градина на
Коментари Харесай

Забраняват достъпа за автомобили до местността Салтанат в Морската градина на Варна

Достъпът на коли до местността Салтанат в Морската градина на Варна ще бъде неразрешен. Това взеха решение на взаимно съвещание три общински комисии - „ Обществен ред и сигурност ", „ Опазване и възпроизводство на околната среда " и „ Правната комисия ". Промените на Генералния проект за организация на придвижване във Варна са препоръчани от кмета на града Иван Портних.

Планът за организация на придвижването във Варна беше изменен през 2019 година, само че последвалата заповед на кмета за прекъсване на коли в Приморския парк беше оспорена в съда. Според Върховния административен съд само Общинският съвет може да утвърди промени в проекта, които включват възбрана за придвижване на коли в парка.

" Съвместното съвещание взе решение да бъде наложена безспорна възбрана в така наречената част от Морската градина, която е околност Салтанат, в частта на алеята на Делфинариума и алеята, която е до спирка " Акациите " във Варна. Абсолютна възбрана със съответните законови последствия за това нещо и надлежно много мощна поддръжка получи предлагането ", съобщи Тодор Балабанов - член на ВрК " Правна комисия " към ОбС-Варна, ГЕРБ.

Решението да бъдат спрени колите в Морската градина се взема с голямо забавяне, считат гласувалите срещу предлагането на кмета.

„ Нашата група неведнъж сме коментирали тази тематика. Дори имаме импортирано предложение за решението на проблемите на Морската градина, обвързвано с вероятно предложение за обезщетение и урегулиране и ограничение на нерегламентирано придвижване, тъй че това да бъде парк за децата, за хората на Варна. Варна обаче има доста по-голям проблем и това е неналичието на паркови и рекреационни площи. Хората са принудени да се изсипват в Морската градина, а тя е преобразувана в един квартал ", съобщи Пламен Капитанов - член на ВрК " Опазване и възпроизводство на околната среда " към ОбС-Варна, Демократична България.

Много от жителите на Варна утвърждават възбраната на коли в Морската градина.

За водачите на коли обаче възбраната за достъп на коли в парка не е добре премислена.

" Няма паркинги, къде да спрат да посетят зоопарка " + 0.30 Какво може да се получи? Може да има безредици, нещо такова ", разяснява Петър Шопов.

Проектът планува слагането на забранителни знаци на кръстовищата на бул. „ Княз Борис I " със спирка „ Акациите " и до спирка „ Делфинариума ". Изключения ще има за притежателите на парцели в местността Салтанат, както и за коли на хора с увреждания. Неограничен достъп ще имат и колите със специфичен режим на придвижване. За да взеле в действие Генералният проект за организация на придвижването във Варна би трябвало да бъде признат от Общинския съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР