Достъпът до пиратско излъчване на телевизионни програми в градовете Сандански,

...
Достъпът до пиратско излъчване на телевизионни програми в градовете Сандански,
Коментари Харесай

Над 10 милиона лева са щетите от нелегалното разпространение на телевизия


Достъпът до пиратско лъчение на телевизионни стратегии в градовете Сандански, Петрич, Бургас, Кърджали, Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил е преустановен. Това комисар Явор Колев, шеф на отдел „ Киберпрестъпност” към ГДБОП на ексклузивен брифинг по отношение на извършената в страната интервенция за закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност

При обиските предходната седмица бяха конфискувани голям брой механически средства, посредством които телевизионния сигнал се разпространяваше до потребителите в съответните градове. Само за два месеца на носителите на права са нанесени над 10 500 000 лева за три национални малките екрани, добави Колев.

" Легалната активност на операторите по разпространяване на интернет не е била наранена и не са били изземвани такива устройства, които касаят единствено доставката на интернет. В Бургас и Сандански са конфискувани сървъри, имащи отношение към мобилно разпространяване на телевизионни стратегии, за които няма платени права. Като част от доказателствата сървърите, на които са били уеб страниците и приложението, са били конфискувани. Към момента телевизионни стратегии в Дупница, Кюстендил, Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Кърджали и Бургас с нелегално лъчение няма. По време на осъществяване на интервенцията нито един от шефовете на обискираните компании не оказаха подпомагане на чиновниците на ГДБОП ", добави Колев.

„ В Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил се твърди, че публикуваната интернет услуга е била спряна. Не са изземани устройства, които имат отношение към обезпечаване на съгласуваност на потребителите с интернет. Разбирам терзанието на жителите, за това че са останали без телевизионни стратегии, само че поради събитието, че това е осъществявано от оператори, които не са имали уредени авторски права, е закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс “, сподели още Колев. По думите му са конфискувани голям брой механически средства, посредством които ефирен сигнал се е разпространявал до потребителите в съответните градове. Той уточни, че конфискуваната техника е скъпа. „ Тя е обвързвана с разпространяването на телевизионни стратегии. Освен, че е доказателство за осъществяваната незаконна активност, по този метод беше прекъснато закононарушението, което се извършваше “, още Колев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР