Доста ветровито ще е днес, с умерен, в Източна България

...
Доста ветровито ще е днес, с умерен, в Източна България
Коментари Харесай

Синоптиците ни разиграват. Пак смениха прогнозата за времето

Доста прохладно ще е през днешния ден, с сдържан, в Източна България и северно от планините - мощен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде по-често забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще се придвижва топъл въздух и дневните температури също ще се покачат, оптималните ще са най-вече сред 12° и 17°, в София - към 13°.

Над планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще превали сняг, под към 1200 метра - дъжд. Ще бъде доста прохладно, ще духа плевел, по високите и открити елементи краткотрайно ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.
-->
Над Черноморието в утринните часове ще бъде най-вече слънчево, само че облачността бързо ще се усили и през по-голямата част от деня ще бъде забележителна. Валежи са малко евентуални. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

През идващите дни ще остане прохладно, с сдържан и мощен южен вятър. Ще бъде много топло за средата на януари, изключително в Източна България и регионите, ситуирани покрай северните скатове на планините, където минималните температури ще са към и над 10°, а дневните ще доближават 17°-18°. Ще доминира облачно време, с краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще има и превалявания от дъжд, на повече места в Западна и Южна България. В четвъртък и петък се покачва вероятността в западните региони и Рило-Родопската област да са обилни по количество. През почивните дни от северозапад ще прониква леден въздух. Ще бъде облачно и на повече места в цялата страна ще има превалявания. Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от обичайните; оптималните ще са от 2°-3° в северозападните до 10°-12° в югоизточните региони. В Западна България дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. В Предбалкана и високите полета ще се образува снежна завивка. В началото на новата седмица вятърът ще се ориентира от североизток. Облачността ще се задържи най-вече забележителна, ще има и валежи, в северозападната половина от страната най-вече от сняг, в югоизточната - от дъжд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР