“Доста компромиси се направиха от синдикатите, от протестиращите, от Министерски

...
“Доста компромиси се направиха от синдикатите, от протестиращите, от Министерски
Коментари Харесай

Борисов: Ще подкрепя споразумението с енергетиците и миньорите

“Доста взаимни отстъпки се направиха от синдикатите, от протестиращите, от Министерски съвет, само че и през днешния ден декларирам, че ще гласоподавам за направеното съглашение. Нататък Денков е виновен за договарянията с Европейската комисия ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, разяснявайки постигнатото съглашение сред миньорите и енергетиците с властта, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Борисов прикани да не се политизира въпросът. “Трябва да имаме заместваща мощ, хората в бранша би трябвало да бъдат спокойни за заплатата си ”, сподели още той.

“Това е сложна и почтена специалност. Знаете в Германия, като нямаше ток си пуснаха въглищните централи и това е доста мъдро. Въглищните централи не би трябвало да се затварят 2038 година, а да се замразяват. При рецесия можем да си ги пуснем ”, счита още водачът на ГЕРБ.

Министърът на енергетиката Румен Радев по време на съвещанието на енергийна комисия е завил, че точките от съглашението са мъчно изпълними.

В отговор на това Бойко Борисов напомни, че през вчерашния ден си е поставил подписа откакто часове на ред са водили договаряния с миньорите и енергетиците. “Или да си подаде оставката, или да пристигна да изясни. Няма да си посрамвам партията поради дилетанти ”, добави Борисов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР