Доста жители на Русе и региона вече години наред търсят

...
Доста жители на Русе и региона вече години наред търсят
Коментари Харесай

НАП напомня на всички българи, работещите в чужбина да декларират доходите си

Доста поданици на Русе и района към този момент години наред търсят приходи като сезонните служащи в други страни – например берачи на ягоди през лятото във Англия или на маслини в Испания и Гърция, оповестява " Дунав мост ".

      

Русенските студенти всеобщо вземат участие в известните бригади в Съединени американски щати и Канада. Всички те не би трябвало да пропущат задължението, че данъчна декларация за получени приходи през 2017 година би трябвало да подадат и всички, които са работили отвън България. Правилото е, че в случай че сте били в чужбина по-малко от 183 дни от миналата 2017 година, сте локално лице съгласно българското законодателство, и би трябвало да обявите тук всичките си приходи за годината.

Доходите от чужбина се попълнят в Приложение № 9 от годишната данъчна декларация по член 50 от ЗДДФЛ. Там се показват получените приходи и предплатено удържаните в чужбина данъци. В България всички приходи се таксуват с плосък налог от 10%, до момента в който в някои страни по света има необлагаем най-малко и прогресивна канара на облагане  - по-високите приходи се таксуват с по-висок %. Затова е добре, преди да подадете данъчната си декларация в България, да ревизирате дали имате право да ви върнат част от предплатено събраните налози в чужбина по Споразумение за отбягване на двойното данъчно облагане (СИДДО). Добре е чак откакто ви върнат част от данъците, удържани зад граница, да подадете годишната си данъчна декларация в България. Така в нея ще можете да напишете действителния размер на получените приходи и крайната сума на платените налози зад граница.

 
Крайният период за подаване на годишните данъчни заявления до Национална агенция за приходите за приходите от 2017 година от физически лица е 30 април 2018 година  Обичайно, работилите в чужбина българи имат доста положителни знания за връзка по интернет, по тази причина офисът на Национална агенция за приходите в Русе чака от тях да употребяват с лекост опцията да подадат декларациите си по електронен път, подписани с електронен автограф или ПИК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР