Доста женени мъже са на мнение, че бракът е скъсил

...
Доста женени мъже са на мнение, че бракът е скъсил
Коментари Харесай

Бракът, разводът и как влияят те на риска от деменция

Доста женени мъже са на мнение, че бракът е скъсил живота им с най-малко няколко години, както и че съществено е съдействал за побеляването и даже изгубването на косата им.

Дали това е просто градска легенда, или същинска наклонност при женените мъже - не знаем.

Това, което знаем обаче, е, че бракът е един от методите да запазим здравето на мозъка си в преклонна възраст, без значение от какъв пол сме.

Изследване на университета в Мичиган, Съединени американски щати, сочи, че разведените, овдовелите и неженените хора на възраст над 50 години са под доста по-голям риск от развиване на деменция и Алцхаймер от тези, които се радват на фамилен живот.

Особено огромна е заплахата за разведените мъже, при които шансът за развиване на невродегенеративни болести е два пъти по-голям, в сравнение с този при женените мъже.

Като изключим съществуването на халка като фактор за деградацията на мозъка, финансовите проблеми и хроничните болести се дефинират като последващи в класацията аргументи за повишен риск от деменция.

Интересното тук е, че здравословните проблеми не оказват въздействие върху риска от деменция при женените двойки, за разлика от финансовите. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР