Доста често се оказва, че скъпите кремове и лосиони не

...
Доста често се оказва, че скъпите кремове и лосиони не
Коментари Харесай

Пет масла, които правят кожата безупречна

Доста постоянно се оказва, че скъпите кремове и лосиони не са толкоз ефикасни, колкото ни се желае.

Даваме стотици левове, с цел да се сдобием с вълшебната помада, която да предотврати появяващите се бръчки или да хидратира съвършено кожата ни, само че съвсем в никакъв случай не съумяваме да я открием. Повечето козметични артикули са формирани най-вече от синтетични съставки, а не всички въздействат добре на кожата ви. Съдържат един куп химически съставки (предимно консерванти), които могат да донесат голям брой проблеми на кожата при продължителна приложимост.

Перфектният вид за дамите, които имат проблем с козметиката или имат сензитивна кожа, са естествените артикули. Ето кои пет масла можете да добавите към вашия боеприпас за хубост.

Масло от жожоба
Маслото от жожоба е отличен овлажнител за всички видове кожа. Той дава на лицето ви нужната, без да прави кожата мазна. В реалност, хората с по-мазна или склонна към акне кожа, могат да си оказват помощ точно с този вид масло. То има антимикробни и противовъзпалителни свойства, които предотвратяват развиването на бактерии върху кожата и оказват помощ за понижаване на възпалението. Освен това, подкрепят да се балансира мастната секреция на кожата.

Как да употребявате?
Почиствайте лицето с него, като слагате по няколко капки масло от жожоба на пръстите и втрийте в лицето. Измийте с вода. За да овлажните кожата, нанесете 2-3 капки върху даден сектор.

 1

Шипково масло
Шипковото масло е богато на линолова киселина, която е от значително значение за процеса на регенерация на клетките. То също по този начин съдържа ретиноева киселина, която подмага намаляването на фините линии и бръчки. Това масло ще озари вашия загар, както и ще ви отърве от петната по лицето.

Как да употребявате?
Нанесете 2-3 капки органично масло от шипки върху засегнатата област. Нежно масажирайте кожата, до момента в който изцяло се всмуква. Тъмните петна би трябвало да намалеят в границите на 2 седмици.

Масло от моринга
Маслото, извлечено от дървото моринга, съдържа обилие от хранителни субстанции, като витамин А, витамин C, калций и калий. То се употребява за лекуване на разнообразни кожни болести, както и за подсилване на косата. Идеално е за суха кожа и нервиран скалп – овлажнява и омекотява. Перфектно почиства кожата от черните точки, акне и тъмни петна. Някои хора го употребяват за лекуване на порязвания, изгаряния, както и за облекчение на сърбеж от ухапвания от инсекти.

Как да употребявате?
Нанесете няколко капки върху сектора, който желаете да третирате и изчакайте да се всмуква добре.

 argan

Аргановото масло
Аргановото масло, познато още като течно злато, е употребявано за реализира на по-гладка кожа. То почиства лицето от акне, защото го пази от инфекции. Облекчава възпаления като псориазис или екземи.

Как да употребявате?
След измиване на лицето, поставете една капка арганово масло върху ръката, потъркайте длани една в друга, с цел да се затопли и го нанесете върху лицето и шията. Изчакайте до момента в който се всмуква изцяло, преди да наложите грима.

Масло от гроздови семки
Маслото от гроздови семена съдържа високи равнища на линолова киселина, която укрепва клетъчните мембрани. То е богато на антиоксиданти, които подкрепят намаляването на бръчките. Маслото от гроздови семена има високо наличие на полифеноли, които предотвратяват акнето. Ако имате мазна кожа, то овлажнява съвършено, като не оставя кожата мазна.

Как да употребявате?
Намажете фините линии и бръчки с няколко капки масло. Масажирайте, до момента в който изцяло се всмуква. Можете да го употребявате на всички места по лицето и шията под формата на всекидневен овлажнител.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР