Доскорошният пилот на тима на LCR Honda в клас MotoGP

...
Доскорошният пилот на тима на LCR Honda в клас MotoGP
Коментари Харесай

Кръчлоу: Тъжно е, че в MotoGP няма британски пилот

Доскорошният водач на отбора на LCR Honda в клас MotoGP и сегашен подобен тестови на Yamaha Кал Кръчлоу показа своето мнение, че фактът, че на стартовата решетка в кралския клас няма английски водач е печален.

Британецът прекара последните 10 години в най-високия клас на мотоциклетния пистов спорт, като в този интервал с изключение на Honda, той кара още Ducati и Yamaha. Най-големите му триумфи пристигнаха със сателитния екип на Honda, където прекара последните си шест сезона, като в този интервал тай записа единствените си три победи в Гран При конкуренциите.

Освен тях, престоят му в MotoGP бе белязан и от голям брой травми и многочислени пропуснати стартове поради тях. Най-тежката пристигна по време на уикенда за Гран При на Австралия през 2018 година, когато той счупи своя крайник на няколко места и пропусна остатъка от акцията. В последна сметка, след нов изпълнен с травми сезон 2020, британецът реши да окачи каската и да препрати своята спортна кариера. Така шампионатът остана без британец на старта, което бе несъмнено като тъжно от Кръчлоу.

„ Очевидно е тъжно за английските почитатели да нямат свои представител в MotoGP тази година. Тъжно е и за MotoGP. Исторически видяно тук постоянно е имало мощни английски водачи през годините и е разочароващо да няма британец на стартовата решетка “, сподели Кръчлоу.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР