Доскорошната прима Невяна Владинова вече е втори вицепрезидент на Българската

...
Доскорошната прима Невяна Владинова вече е втори вицепрезидент на Българската
Коментари Харесай

Невяна Владинова с равносметка преди бенефиса в Арена Армеец

Доскорошната прима Невяна Владинова към този момент е втори вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика а след два дни следва да се сбогува с българската аудитория на проведения бенефис-спектакъл „ Сън “ в „ Арена Армеец “ дружно с Катрин Тасева и олимпийските шампионки от ансамбъла.
" Да си призная, не съм мислила и не съм предполагала, че ще стигна такова равнище, с цел да имам бенефис. Такъв завършек на кариера и организация на бенефис се поставят на в действителност огромните и съумели спортисти. Но в този момент се веселя извънредно доста, че имам тази опция и ми се дава късмет да завърша уместно кариерата си и то пред нашата обичана българска аудитория.
Би било хубаво да бях останала до края на олимпийския цикъл дружно с Катрин Тасева и Боряна Калейн. Но в никой случай не скърбя, тъй като се случи по този начин, както трябваше. Няма инцидентни неща.
Контузих се и това бе една от аргументите да приключа кариерата си. Защото тялото стартира да приказва. И всичко се случи тогава, когато трябваше. Смятам, че направих каквото трябваше в спорта като гимнастичка и беше време да се отдръпва. Но защото съм прекомерно упорита, сама нямаше да го направя и до последно щях да си кретам… Тялото в началото ми даде един знак, беше като един тип предизвестие. И аз не го послушах. Накрая се стигна до там, че ми сподели – стоп. А нищо в този живот не е непременно ", споделя пред Биосферен резерват Медия Невяна Владинова.
" Всичко се случва с причина. Сигурно можеше да остана да упражнявам, да ме побеждават дребните и това да ми работи доста по-лошо, тъй като несъмнено идващото потомство израсна доста, играе по различен устав – всичко към този момент е друго. Но нещата станаха по този начин, както е трябвало. Много съм удовлетворена от това, което върша сега. То е нещо, което обмислях дълго време. Истината е, че в последните две години, до момента в който към момента бях в залата, мислех върху бъдещето си – какво ще върша. Не желаех да приключа тренировките и внезапно да се усещам като паднала от Марс. Исках да знам и да бъда готова какво ще върша. На доста малко хора съм споделяла за проектите си, защото аз съм от хората, които не обичат да приказват, а работя. И когато стане нещо факт, тогава да се приказва.
Със сигурност не съм имала толкоз смели фантазии, че от първия си ден след залата ще бъда вицепрезидент на федерацията, за което благодаря на Илиана Раева за шанса, който ми даде и мисля, че се оправям добре и почтено. Странно ми беше първоначално, защото нещата се случиха много внезапно, само че това беше предложение, което приемаш и след това мислиш по какъв начин да реагираш. Беше смущаващо, само че привикнах. Във федерацията сме събрани страховит екип, в който всеки знае в какво е добър. Знам, че каквото и да се случи, мога да получа помощ от останалите, както и те могат да разчитат на мен.
В момента към този момент не мисля доста за надпреварите, само че Световната купа в София 2017 година незабавно ми изплува в съзнанието. Това беше може би най-силното ми съревнование като изиграване на съчетанията. И с Катрин хванати за ръка на почетната стълбичка…
В Рио надминах упованията на всички – както моите, по този начин и на треньорите ми. Много смели упоритости имахме да попадна на финала. Беше забавно съревнование, забавлявах се. Много по-трудно взех квота предходната година в Щутгарт, в сравнение с да играя на Олимпийски игри. На самата Олимпиада концепцията беше да отида и да покажа най-хубавата си форма ", спомня си Владинова, която приключи на 7-о място на Олимпиадата в Рио де Жанейро.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР