Доскоро заседналият край Камен бряг кораб Вера Су вече е

...
Доскоро заседналият край Камен бряг кораб Вера Су вече е
Коментари Харесай

Жестока трагедия заплашвала влаченето на кораба Вера Су

Доскоро заседналият край Камен бряг транспортен съд " Вера Су " към този момент е изтеглен и се намира във Варна, само че обществеността не знае доста от детайлностите за цялата интервенция по преместването.

„ Това беше ексцентрична интервенция. Рискът беше на всяка крачка. От риск за екипажа до риска за околната среда “, показа пред бТВ капитанът на влекача „ Кастор “ Андрей Стаев. Стаев ръководеше интервенцията по изтеглянето на „ Вера Су “. По думите му акцията се е увенчала с триумф поради координацията сред другите институции.

Планът за спасяването на заседналия транспортен съд край Камен бряг е имал „ девет дейности “. Не може да става дума за съпоставяне с интервенцията по освобождението на заседналия неотдавна транспортен съд в датски води и изтеглянето на „ Вера Су “. Край Яйлата „ всичко е скали “, което затруднява дейностите на спасителите, означи капитан Стаев.

„ Имаше сериозна заплаха от изкривяване на кораба. Капитан Динкин се занимаваше с градивната му резистентност. „ Хидроремонт “ направиха чудеса. Корабът беше стъпил на четири скали и две трети от него шаваха. 10 тона греди и всевъзможни градивни детайли бяха заварени, с цел да го укрепят. Това беше логистичен призрачен сън “, описа Стаев.

Що се отнася до рецензиите за влекачите на БМФ, които направиха интервенцията, Стаев съобщи, че това са „ страхотни машини “.

Неговият транспортен съд „ Кастор “ има мощ да тегли 40 тона, само че той е употребявал единствено пет от тях, тъй като в случай че е била употребена цялостната мощ, „ Вера Су “ е щял „ да се разпори “, разкри Стаев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР