Доскоро регистрацията при военните се възприемаше от американските граждани като

...
Доскоро регистрацията при военните се възприемаше от американските граждани като
Коментари Харесай

NYT: Третата световна идва, в САЩ с тревога обсъждат връщането на военния набор

Доскоро регистрацията при военните се възприемаше от американските жители като елементарна условност. Всичко обаче се промени, откакто Вашингтон ликвидира водещия ирански военачалник Касем Сюлеймани, написа The New York Times.

Тагът „ Трети свят “ стартира да придобива известност в обществените мрежи и доста млади американци започнаха да се притесняват, че управляващите още веднъж ще върнат наложителна военната работа, отбелязва изданието, написа "Поглед инфо ".

В продължение на десетилетия американските мъже над 18 години са регистрирани от държавните органи при положение на военна тегоба. През последните години това деяние се трансформира в елементарна условност и се прави основно „ с цел да бъде маркирано “, написа The New York Times.

Всичко обаче се промени откакто един от водещите ирански командири Касем Сулеймани почина в Багдад в следствие от американски въздушен удар.

Убийството на генерала провокира безпокойствие по отношение на опцията за нова война в Близкия изток и постоянно забравяната регистрация във въоръжените сили провокира безпокойствие у доста американци.

Изразът „ Трета международна “ стартира да набира известност в обществените мрежи. Младите хора внезапно си спомниха, че са влезнали във военния указател след 18-ия си рожден ден, доста от тях са се съгласили с това с цел да получат финансова поддръжка за образование в колежа. Един от потребителите на Twitter написа, че е блокирал акаунта на армията на Съединени американски щати, неправилно предполагайки: „ Те няма да могат да ви призоват, в случай че не ви видят “.

Интересът към въпроса беше толкоз висок, че докара до срив на уеб страницата на Системата за военни записи, самостоятелна държавна организация, която съхранява информацията за американците, годни за донаборници.

„ Поради разпространяването на дезинформация, сега нашият уебсайт е изправен пред огромен трафик. Оценяваме вашето самообладание. “, съобщи организацията в Twitter.

Съединени американски щати започнаха да приканват бойци в армията по време на войната сред Севера и Юга. Те продължаваха под една или друга форма да употребяват наборната армия по време на спора във Виетнам, споделя Дженифър Мителщат, професор по история в университета в Рутгерс.

Но от 1973 година военната тегоба в Америка е прекъсната след митинги против войната във Виетнам. Целият политически набор на Съединените щати доста оказа помощ за премахването на плана, отбелязва Мителщат.

Съвременните въоръжени сили на Съединени американски щати са напълно формирани от доброволци и наброяват към 1,2 милиона души. За да промени обстановката, Конгресът ще би трябвало да гласоподава законопроект за връщане на донаборниците, който президентът по-късно ще би трябвало да подпише. Във всеки случай сходна стъпка ще изисква необятна политическа поддръжка, акцентира изданието.

Всички мъже от 18 до 25 години са длъжни да се записват в системата за военна регистрация. Много младежи влизат в базата данни на системата, когато получат шофьорска брошура, а някои се записват, с цел да получат държавна помощ за обучение.

Но регистрацията въобще не значи, че човек ще бъде свикан в армията. „ В момента записването в Системата за военна регистрация не демонстрира вероятността да служите в настоящите въоръжени сили “, споделя Мителщат.

Освен това, в случай че един млад мъж не се запише в системата за военна регистрация, той ще бъде изправен пред доживотни присъди. Например, той няма да може да разчита на федералните дотации и да работи в държавните структури.

Исторически в Съединените щати в армията са призовавани единствено мъже. Но през последните години все по-често се повдига въпросът за вписването на дамите във военния указател. Особено заради обстоятелството, че те играят все по-голяма роля във въоръжените сили.

През 2015 година Пентагонът направи всички бойни длъжности налични за дами. Миналата година федерален арбитър в Хюстън постанови, че изключването на дамите от повиквателната опонира на Конституцията.

През 1860-те, по време на Гражданската война, тълпи, състоящи се най-вече от бели служащи от непознат генезис, излязоха на улиците на Ню Йорк в символ на митинг против призоваването в армията. Те изгаряха къщи и проведоха набези против черни поданици на града.

Век по-късно изгарянето на повиквателната се трансформира в знак на митинг против войната във Виетнам. „ Мисля, че би било почтено да се каже, че наборната войска в никакъв случай не е била доста известна “, сподели Мителщад.

Според нея обаче има причини в отбрана на връщането на наложителната работа в армията. По-специално се предлага въоръжените сили да показват по-широко американското общество. Съвременната американска войска, която се състои напълно от доброволци, включва основно хора от работническата класа и хора с не бял цвят на кожата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР