Доскоро диетолозите съветваха да избягваме пълномаслените млечни продукти. Последни проучвания

...
Доскоро диетолозите съветваха да избягваме пълномаслените млечни продукти. Последни проучвания
Коментари Харесай

Хапвайте пълномаслено мляко срещу диабет

Доскоро диетолозите поучаваха да заобикаляме пълномаслените млечни артикули. Последни изследвания обаче трансформираха напълно гледната точка на специалистите в региона на здравословното хранене, тъй като демонстрираха, че за високото наличие на мазнини в кръвта не са отговорни пълномаслените артикули, а трансмазнините, които са фабрични и приготвени от индивида.

Друг главен мотив, реабилитиращ пълномаслените артикули, е, че мазнините, съдържащи се в киселото мляко да вземем за пример имат редица потребни качества, чиято изгода е в пъти по-голяма от вредата им. Те се предлагат като профилактика против остеопороза и са значимо средство за укрепване на костите.

Последно изследване на Центъра по диабет на шведския университет Лунд сподели, че потреблението на 8 порции пълномаслени млечни артикули дневно може да намали риска от насърчаване на диабет вид 2 с повече от 60 %, оповестява Дейли Мейл.

Данните от изследването са показани пред Европейското сдружение за проучване на диабета във Виена, Австрия. В отчета си шведските учени настояват, че доста по-голяма заплаха от развиване на диабет има при ежедневната консумация на месо, като процентът се завишава с пъти, в случай че месните артикули са без мазнини.

 Млечни артикули

В проучването на шведските учени са взели участие повече от 27 хиляди индивида на възраст сред 45 и 74 години. Всеки от участниците предоставял лист на продуктите, съдържащи се в ежедневния му хранителен режим.

Данните от описите били деликатно следени от специалистите в продължение на 14 години. За това време близо 3000 от участниците развили диабет от вид 2.

При разбора на данните учените открили, че пълномаслените млечни артикули съдържат наситени мазнини, само че те са потребни, настояват учените, и точно те носят позитивния за здравето резултат.

Те достигнали до този извод, като сравнили здравословното положение на хора, които употребяват по 8 порции млечни артикули дневно, и други, които хапват приблизително по порция дневно. Оказва се, че при участниците от първата група рискът от диабет е с 60 % по-малък.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР