Досега в ЕС 61 на сто от пълнолетните граждани са

...
Досега в ЕС 61 на сто от пълнолетните граждани са
Коментари Харесай

61% от пълнолетните граждани в ЕС са ваксинирани

Досега в Европейски Съюз 61 на 100 от пълнолетните жители са получили най-малко една доза ваксина срещу COVID-19, заяви представител на Европейската комисия, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че Европейски Съюз разполага с задоволително дози, с цел да бъдат имунизирани напълно 70 на 100 от пълнолетните европейци до края на юли. Говорителят уточни, че са получени 479 милиона дози, сложени са 369 милиона дози, а 153 милиона жители са имунизирани напълно.

По неговите думи към този момент няма решение дали Европейска комисия да приключи договорите за доставка на ваксини с производителите на към момента неодобрените препарати - " Валнева ", " КюрВак " и " Новавакс ". В отговор на въпрос той разясни, че договарянията със Съединени американски щати за взаимно признание на удостоверенията за здравно положение не престават, само че няма прогрес и " топката е във Вашингтон ". Комисията през вчерашния ден означи, че в Европейски Съюз към този момент са издадени 200 милиона здравни удостоверения. Все още седем европейски страни издават документи единствено за имунизираните, само че не и за преболедувалите и изследваните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР