Досега са идентифицирани 84 тела, включително на пет деца на

...
Досега са идентифицирани 84 тела, включително на пет деца на
Коментари Харесай

Подадени са 143 сигнала за изчезнали хора при атентата в Крокус сити хол

Досега са разпознати 84 тела, в това число на пет деца на възраст сред 9 и 16 години. В момента се вършат експертизи, с които да се откри самоличността на останалите жертви, написа Българска телеграфна агенция.

Следователи и криминалисти не престават огледа на мястото на нещастието и изследват изгорялата повърхност, откакто покривът рухна поради пожара. Анализира се информацията в конфискуваните от терористите устройства, с цел да се откри по какъв метод обвинените са употребявали мрежата за обмисляне и осъществяване на всеобщото ликвидиране, прецизира ТАСС.

С днешна дата жертвите на терористичната офанзива набъбнаха на 140, откакто умря един от ранените, настанени в лечебни заведения, заяви съветският здравен министър Михаил Мурашко, представен от съветските медии ТАСС и " Известия ".

В лечебни заведения остават 80 от най-тежко ранените, включително и 6 деца. По данни на здравните управляващи на Русия при атентата са потърпевши 360 души.

Седем са обвинените все още за терористичната офанзива в Красногорск, като през вчерашния ден беше притеглен още един мъж беше задържан и упрекнат за атентата. Алишер Касимов е упрекнат, че е дал квартира на атентаторите в Путилково, която те трансформирали в своя база за подготовка на нападението в концертната зала.

Снимка: БТА/ Russian Emergency Ministry Press Service via AP

Нападението над концертната зала бе осъществено на 22 март вечерта преди началото на концерта на известната съветска група " Крокус ". Облечени в камуфлажни облеклатерористи започнаха пукотевица и убиваха хората от упор, след което възпламениха залата. Отговорност пое терористичната групиловка " Ислямска страна - Хорасан ", а по-късно и съветските управляващи потвърдиха, че по първични данни на следствието причинителите са радикални ислямисти.

Русия обаче заяви, че причинителите са се упътили да бягат към украинска територия. " Важно е да се отговори на въпроса за какво терористите, след тяхното закононарушение, са пробвали да избягат в Украйна? Кой ги е чакал там? ", съобщи съветският президент. Украйна още в първите часове на офанзивата отхвърли да е има каквато и да е роля в атентата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР