Досега решенията на МС са най-меко казано слаби и затова

...
Досега решенията на МС са най-меко казано слаби и затова
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ не иска да събори правителството, това е пълна глупост

Д осега решенията на Министерски съвет са най-меко казано слаби и по тази причина се постановяваше в Народното събрание да поемаме тежестта на Министерски съвет, помните рецесията със зърнопроизводителите, енергетиката, това са тежките решения. Така солидарно бихме приели и дерогацията, ще послушаме Денков и ще бъдем доста работливи в Народното събрание. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Чухме, че ГЕРБ желало да събори държавното управление, това е цялостна нелепост , сподели Борисов. Дерогацията би трябвало да влезе в действие и ние и Политическа партия сме съгласни, единствено че те споделят да влезе от 1 март, а в случай че влезе от 1 януари, могъщият Денков може и да се огъне и да носи самичък отговорност, което отново е нелепост, добави Борисов.

Има настоящ документ сред Денков и Габриел, по който се назначават министри, и тези назначения са свързани си изпълнителната власт. В случая с шефа на Пирогов, вицепремиерът Габриел сложи въпроса на премиера, че не е склонен със промяната. Ние напълно действаме в границите на посочения правилник, а с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме по отношение на парламентарните решения да ги вземаме дружно. В един миг Деси Атанасова се обади на Денков да му каже, че тези назначения няма да ги допуснем, сподели още Борисов.

Борисов акцентира, че в случай че Политическа партия са желали да има съглашение до момента трябваше да се сътвори такова. “Сега по всякакъв начин желаят да подпишат такова съглашение, тъй като ротацията наближава и те не желаят да чуят, че когато Мария Габриел стане министър председател ще уволни този и оня, ще им е хубаво ли? Затова желаят в този момент да се подпише такова съглашение ”, счита водачът на ГЕРБ.

Бойко Борисов разяснява, че в неговия кабинет го посещават Кирил Петков, Атанас Атанасов, Делян Пеевски, Йордан Цонев стотици пъти. “След работата в Народното събрание отивам в централата да си виждам кметовете. След това те по през целия ден са с Делян Пеевски в неговия кабинет. Това двуличие, че ГЕРБ са дружно с Движение за права и свободи, което споделят по медиите би трябвало да спре. Ежедневието на тези хора със стотици телефонни диалози са сред ПП-ДБ и Делян Пеевски ”, добави водачът на ГЕРБ. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР