Досега няма потвърден случай на коронавирус в България. Всички изследвани

...
Досега няма потвърден случай на коронавирус в България. Всички изследвани
Коментари Харесай

Няма потвърден случай на коронавирус в България засега

Досега няма доказан случай на ковид в България. Всички изследвани проби – 61, са негативни.
Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски изясни на постоянния утринен брифинг, че от лабораторията на ВМА са изследвани 47 проби, а от Националната референтна лаборатория новините са същите – за 15 проби. Междулабораторният надзор също не е посочил неточности в проучването на пробите.
В Европа случаите са над 1189 души, а смъртността е под 2%, посочи Мутафчийски. Той добави, че в Хърватия има още 2 случая, нови случаи има в Нидерландия и в Гърция, където общият брой на случаи е единствено 7. Първи случай има и в Исландия.
В Италия броят на разболелите се е към този момент 889 души, 21 са смъртните случая.
Южна Корея заяви за нови 600 случая, т.е. към този момент там случаите са съвсем 3000. В Иран има 210 смъртни случая, твърди BBC, което не е доказано публично - формалната статистика сочи за 10 пъти по-малко умряли т.е. 21. Иначе публично случаите в Иран са 388. Общо умрелите в целия свят са 2924, съгласно данните на университета " Джон Хопкинс ".
Междувременно СЗО увеличи на оптимално ниво заплахата от разпространяване на COVID-19, само че има вяра, че болестта може да бъде спряна да се появява на нови места с спиране на веригата на разпространяване.
Ето какво се случи с ковид през вчерашния ден, 28 февруари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР