Досега няма потвърден случай на коронавирус у нас. Това съобщи

...
Досега няма потвърден случай на коронавирус у нас. Това съобщи
Коментари Харесай

Няма потвърден случай на коронавирус у нас

Досега няма доказан случай на ковид у нас. Това заяви началникът на Военномедицинска академия и ръководител на щаба против разпространяването на болеста ген. Венцислав Мутафчийски в събота сутринта.
Във ВМА са били приети в болница двама интернационалните водачи обитавали дълго време в Северна Италия. Те са били с температура, изясни основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Той изясни, че посредством системата за ранно предизвестие са получени данни за двама наши сънародници, които са били контакти в полет от Милано до Мюнхен, евентуално в един от първите италиански случаи на ковид. Това ги прави по-рискови, открити са техните адреси и следва да бъдат изследвани.

От петък пробите на 47 души във ВМА са негативни, негативни са и пробите на 15 души от цялата страна в Националната референтна лаборатория. В събота подлежат на проучване единствено за ВМА нови 11 проби. Към края на деня, ще бъде оповестено какъв брой са изследваните и какви са резултатите от тези проучвания.

Използват се същите реактиви и машини като в другите европейски лаборатории, личният състав е подготвен по същия метод и имаме цялата увереност, че резултатите са достоверни, съобщи проф. доктор Венцислав Мутафчийски.



До края на седмицата би трябвало да бъдат първите доставки и монтажи на термокамери на Граничен контролно-пропусквателен пункт в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР