Досега няма нито един официално регистриран препарат, за който да

...
Досега няма нито един официално регистриран препарат, за който да
Коментари Харесай

Тайните на евтините хапчета

Досега няма нито един публично регистриран препарат, за който да потвърдено, че предизвиква удължаването на живота. Но подобен непредвиден непряк резултат имат някои добре известни евтини медикаменти.

Еналаприл
Способства за удължаването на живота.
Популярно и на ниска цена лекарство за лекуване на хипертония. Експерименти с животни демонстрират, че това лекарство е удвоило живота им.

НО: към момента не са провеждани проучвания върху. Това лекарство не може да се приема при диабет, бъбречна и чернодробна непълнота.

Метформин
Намалява риска от развиване на рак.
Лекарство, което намалява равнището на кръвната захар. Той се употребява за лекуване на захарен диабет.
Изследвания демонстрират, че метформинът понижава риска от рак при пациенти в старческа възраст и пациенти с диабет с 25-40%.

НО: проучвания за ооценка на метформина като средство за удължение на живота към момента публично не са правени. Метформинът влияе неподходящо върху функционалностите на стомашно-чревния тракт и хематопоезата.

Аспирин
Профилактика на тромбоза, инсулти, инфаркти и рак.
Ацетилсалициловата киселина обичайно се смята за лекарство за попречване образуването на кръвни тромби. Приемането на дребни дози аспирин (70-100 mg) понижава вискозитета на кръвта. Често се предписва на пациенти, които имат притеснение на артериите. Има доказателства, че аспиринът може да се смята за превантивна мярка за рак на дебелото черво. Забелязва се, че на фона на неговото приемане, аденомата на простатната жлеза не пораства толкоз бързо.

НО: аспиринът усилва риска от кървене в стомашно-чревния тракт. Освен това, съгласно нови изследвания, аспиринът понижава вискозитета на кръвта единствено при 50% от пациентите, при 30% не работят, а при 20% я усилва, заради което нараства рискът от инсулт. Поради това можете да приемате лекарството единствено съгласно по от доктор и след проучване, включващо коагулограма и езофагогастроскопия.

Мелатонин
Забавя процеса на стареене.
Хормон на съня, който въздейства на ежедневните биоритми. Лекарството се приема при внезапна промяна на часовите пояси. Според последните изследвания мелатонинът забавя процеса на стареене и работи като антиоксидант (предотвратява развиването на туморни клетки).

НО: лекарите не предлагат използването на препарата от водачи и хора, чиито действия изискват нараснала централизация.

Статини
Увеличават виталния ресурс от ДНК и по този метод удължават живота.
Липидо-понижаващи медикаменти се предписват на пациенти с високи равнища на холестерол (това е пряк метод за образуването по стените на съдовете на атеросклеротични плаки, които предизвикат риск от инфаркт и инсулт). Има данни, че при хора, които постоянно одобряват статини, теломерите (които дефинират продължителността на живота на ДНК клетките) понижават по-бавно.

НО: статините не би трябвало да се одобряват от дами в репродуктивна възраст, които не употребяват надеждни контрацептиви. При някои пациенти се следят нарушавания на съня, неразположеност, кръвотечение от носа, кожни реакции. Статините оказват отрицателно въздействие върху нервната система, храносмилателния тракт и половата функционалност. При обикновено равнище на холестерола приемането на тези медикаменти е мощно нежелателно./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР