Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Това заяви

...
Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Това заяви
Коментари Харесай

Симеонов: Има картел при доставчиците на мобилни услуги

Досега страната и олигархията постоянно са съществували редом. Това съобщи пред БНР Валери Симеонов, зам.-председател на Народното събрание и водач на НФСБ.
Той уточни, че, които по негови думи " тихомълком покачиха и съвсем изравниха цените на тези услуги ".
" Като подвигат цените, пренасочват приходите си от там, а въпреки това оферират ниски цени на интернет и на цифрова телевизия, като по този начин унищожават настоящи кабелни оператори, които си заплащат налозите. Подложени на офанзива с ниски цени, тези компании започнаха да афишират банкрути ", изясни Симеонов.
Симеонов изясни, че концепцията за основаването на верига държавни бензиностанции ще разбие картелното съглашение, каквото съгласно него изрично има.
По негови думи стартира един възстановителен развой, който е чужд за България. " Първите тежки удари против олигархията към този момент са факт, разбиването на срастването на крупния монопол с политическата власт. Първият случай беше ударът върху хазартната империя на Васил Божков. Сега се нанася втори удар върху открит монопол и картел ", съобщи Симеонов.
Той уточни, че в най-сивия бранш са автосервизите.
Според него намаляването на Данък добавена стойност върху ресторантьорските услуги е една от дребното съществени ограничения, които действително ще подкрепят туризма. Изравняването на Данък добавена стойност за хотелите с заведенията за хранене отстранява една неправда в третирането на двете страни на една монета, съобщи водачът на НФСБ.
По негови думи с тази мярка ресторантьорите ще могат да компенсират част от загубите, които са претърпели през миналите два месеца и да влязат на относително високи обороти в новия сезон.
Относно несъгласието на финансовия министър с намаляването на ДДС-то, Симеонов съобщи, че Горанов има своите причини бъде срещу ощетяването на бюджета. Той гледа огромно на бюджета на страната и е естествено, че е срещу да губи по едни 150 млн. лв. на година, изясни водачът на НФСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР