Досега Бойко Борисов се измъкваше чист, като газеше през главите

...
Досега Бойко Борисов се измъкваше чист, като газеше през главите
Коментари Харесай

Тресе се третият мандат на Борисов

Досега Бойко Борисов се измъкваше чист, като газеше през главите на своите министри. На властваща глава и 100 оставки са малко. Само че в този момент нагази в тинята на язовир " Студена " в неуспеха си с околната среда и ледени тръпки затресоха целия му трети мандат. Тинята се оказа доста по-дълбока и доста по-нездравословна за неговия кабинет. Поредната девета глава - на министъра на околната среда и водите Нено Димов, бе не просто изхвърлена от сбирката на министерските величия. Твърде безогледно за един лекар по физика, който министър председателят Борисов ефектно трансформира в избавителен изпускателен кран. Но този път това към този момент не е задоволително, с цел да остане министър председателят в непорочна непорочност.

Не може към този момент през един кран да изтече голямото количество нечистотия - язвите, породени на цялото общество от поощряваната корупционна процедура във всичките й форми, по всички етажи на властта, която разнася болестта върху цялата ни стопанска система в областта на индустрията, селското стопанство и услугите. Дебитът на тази нечистота нараства доста от нечистите покупко-продажби в региона на енергетиката и в безконтролната комерсиална активност, наречена " опазване на здравето ". Как да изтече най-голямата беднотия и безпримерната мъчителна бедност измежду българския народ?

Дали е допустимо през кранчето " Димов " да се източи в помийната яма безкрайната и толкоз унизителна шокова проекция, запечена върху гърба на българския народ, наречена с подло праволинейна системност " временен интервал "? Възможно ли е да изчезне насъбраната аморална мръсотия в нашите човешки и професионални връзки като българи? Защото, с цел да оцелеем върху бодливата тел на дъното, ние изранихме и изподрахме душите си; изправихме се, въоръжени с толкоз завист един против различен, намразихме се през " демократичния " временен интервал, проточил се до безконечност. Народопсихологията ни толкоз се изкриви в последните години, че мнозина от нас се питат всеки ден по какъв начин стана по този начин, че излязохме отвън себе си.

През 2018 година беше провиснал половин милиард лв. на държавния холдинг, който дава отговор за ремонта и възобновяване на 418-те язовира у нас, които са в сериозно положение. За тази сума обаче се откри задоволително вода, с цел да бъде тя потопена и да изчезне в незнайна посока, без да е свършена някаква работа. Сега за същата работа се отделят спешно един милиард лв.. Тези пари не бяха планувани в държавния " уравновесен " бюджет за 2020 година Защо по този начин на пожар се дават в този момент? Нима преди месец-два, когато се обсъждаше държавният бюджет, ръководещите не са били наясно със съществуващия проблем с язовирите? Защо парите не бяха заложени в разходната му част в точния момент? Нима единствено един министър носи отговорност, че страната е продавала вода на " Стомана " - Перник и на локалната Топлофикация по 13 ст., а на жителите - по два лв. за кубик? Не са ли виновни за това и други ведомства, свързани със събирането и с разпределянето на финанси, които в този момент се крият в сянката на кранчето.

За страдание лъсна и това, че въздухът ни е невиждано нечист с рискови фини прахови частици и съвсем би могъл да се складира като неподвижен строителен материал. Управляващите, в това число и кметът на София Йорданка Фандъкова, ни заблуждаваха години наред посредством най-популярните медии, че виновници за това са единствено ромите, които в своите коптори, с цел да не студуват, се отоплявали с всевъзможни отпадъци. Първо, опушеното съществуване на тези роми приказва недвусмислено за издълбаната бездна на обществената изолираност и неравноправие. Част от столичаните водят толкоз мизерно битие, че не би било пресилено в тази ситуация да цитираме стих от дядо Вазов: " Човекът вербален паднал е до скота... ".

Когато властващите сочеха с пръст най-бедните български жители като най-големите виновници за нечистия въздух, криеха истината, че в страната ни се внасят и се изгарят контрабандно, към момента незнайно на какъв брой места, стотици тонове рискови промишлени, химически и медицински боклуци от Европа и от Третия свят. Не посредством преправка - у нас не са построени нужните предприятия, а посредством изгаряне по най-примитивния и нездравословен за хората метод. Кой е създателят на тази огромна и зловредна мафиотска договорка, каква е схемата за нейното образуване и по какъв начин се разпределят парите от нея? Властващите и правосъдните органи мълчат. Но това безмълвие толкоз гръмовно и толкоз мощно крещи: " Отдавна е пристигнало времето за главата на оня, който се крие зад камарата министерски глави и който дърпа лостовете на властта! "

Навремето Тодор Колев питаше по какъв начин ще ги стигнем американците. Но дано като начало да се опитаме да стигнем своите съседи румънците...

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР