Досадното размразяване на хладилника беше истинско събитие за мен, защото

...
Досадното размразяване на хладилника беше истинско събитие за мен, защото
Коментари Харесай

Размразете хладилника само за половин час!

Досадното топене на хладилника беше същинско събитие за мен, тъй като ми отнемаше съвсем половин ден. И не ми харесваше доста да го върша.

Имам съвременен ледник у дома, само че на село имам остарял ледник, който се нуждае от от време на време топене.

Не желая да изгубвам часове от скъпото си време и по тази причина открих метод, който понижава времето за топене няколко пъти. Достатъчни са ви единствено 30-40 минути.

Етап 1

Изключете хладилника от мрежата, извадете всичко от него и сложете легени и тенджери с вряла вода на всички лавици. Можете също по този начин да поставите дребни бурканчета с вода на вратата на хладилника. Оставете за 10 минути. От горещата пара ледът ще стартира да се топи по-бързо.

Стъпка 2

За да ускорите процеса, налейте гореща вода в спрей бутилка, прибавете 2-3 супени лъжици сол според от размера на бутилката и разклатете. С получения парещ солен разтвор напръскайте всички заледени места. Не отстранявайте легените с гореща вода, до момента в който ледът не се размрази изцяло.

Стъпка 3

Ускорете процеса още повече. Можете да употребявате сешоар. Включете го на оптималната мощ и го насочете към хладилника. Всичко стартира да се топи доста бързо.

Обикновено на този стадий ледът стартира да пада на огромни части. Това, което не е паднало, може да се затопли още веднъж със сешоара, да се напръска с гореща солена вода и ледът ще изчезне.

За такова интензивно топене на хладилника ми трябват 30-40 минути.

Сега можете да го измиете и да го оставите отворен за проветряване.

Както можете да видите, всичко е доста бързо и просто.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР