Дори промоутърът Кати Дува няма никаква представа какво да очаква

...
Дори промоутърът Кати Дува няма никаква представа какво да очаква
Коментари Харесай

Дори промоутърът на Сергей Ковальов няма представа какво да очаква в битката срещу Тервел Пулев

Дори промоутърът Кати Дува няма никаква визия какво да чака от дългогодишния си клиент, Сергей Ковальов, който е някогашен международен първенец в междинна категория, когато той излезе на кръга в полутежка категория.

Ковальов ще прекъсне съвсем 3-годишното си неявяване от бокса, когато се изправи против Тервел Пулев на 14 май в 10-рундов дуел в полутежка категория в основното събитие на платеното шоу на Trill Fight Club в The Форум в Лос Анджелис.

Двубоят ще означи дебюта на Ковальов в полутежка категория и ще бъде първият път, когато той се отдръпна от ранговете в междинна категория.

Kathy Duva on Kovalev's Cruiserweight Debut: It Can Be Great or It Can Be Awful, We Really Don’t Know
— BoxingScene.com (@boxingscene)
38-годишният Ковальов, който имаше огромни проблеми отвън кръга през последните години (той се призна за отговорен по обвинявания в полово принуждение през 2020 година), за финален път се бие през ноември 2019 година, когато беше нокаутиран от Канело Алварес в 11-ия кръг на 12-рундовата им дуел за купата в междинна категория. Оттогава руснакът е имал няколко прекъснати опита да се качи още веднъж на кръга. Най-важното е, че плануваната му борба против Бектемир Меликузиев предишния януари беше анулирана, откакто Ковальов даде позитивна проба за неразрешено вещество. Преди това, през април 2020 година, Ковальов трябваше да се изправи против ветерана Съливан Барера, само че този дуел беше провален поради новия ковид.

Приказките за проблемите с тежестта на Ковальов се въртят от много време, връщайки се към противоречивите му два дуела с Андре Уорд, който го победи и в двата мача.

Дува, която се грижи за ползите на Ковальов в продължение на съвсем десетилетие, сподели, че борбата с Канело е била повратната точка в решението на Ковальов най-сетне да увеличи тежестта си, добавяйки, че този ход може да се окаже брилянтен - или цялостен срив.

„ Сергей беше решил, че би трябвало да направи скок “, сподели Дува пред FightHype.com.

„ Беше мъчно Сергей да държи тегло за междинна категория. Можеше да се види. Той беше напред в резултата в една от съдийските карти в борбата с Канело Алварес. Тогава внезапно, взрив. Е, това се случва, когато не ви остава нищо, безусловно. ще забележим. Този скок в тежестта може или да е страховит за него, или може да бъде ужасяващ. Наистина не знаем какво ще бъде. Но той би трябвало да се оправи, би трябвало да опита.”

Ако Ковальов (34-4-1, 29 KO) победи Тервел Пулев (16-0, 13 KO) – по-малкия брат Кубрат Пулев, то Дува ще работи, с цел да го вкара в борба за международната купа в полутежка категория което значи, че ще би трябвало да победи един от следните: Илунга Макабу от Южна Африка (WBC), французина Арсен Гуламирян (WBA), латвиеца Майрис Бриедис (IBF) или британеца Лорънс Околи (WBO).

„ Ако той завоюва тази борба с Тервел Пулев, задачата е да го вкараме в борба за купата в полутежка категория допустимо най-скоро “, съобщи Кати Дува.

„ Но първо Сергей би трябвало да свикне да поддържа по-голямо тегло, да свикне да тренира не за намаляване, а за създаване на мускули, което е противоположното на това, което той правеше до в този момент. В последна сметка, нищо няма значение, с изключение на какво прави на 14 май против Тервел Пелев”, добави Дува.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР