Дори най-общителните хора понякога имат нужда от малко време, прекарано

...
Дори най-общителните хора понякога имат нужда от малко време, прекарано
Коментари Харесай

6 причини защо времето, прекарано насаме, е полезно за вас

Дори най-общителните хора от време на време имат потребност от малко време, прекарано уединено. Без значение дали сте краен екстроверт, най-вече интроверт или нещо по средата – в случай че от време на време се наслаждавате само на личната си компания, вие ще станете по-щастлив човек.

Да, значимо е да се обграждате с хора, които повдигат духа ви. Но и времето уединено си има своите преимущества. Ето за какво.

Позволява ви да презаредите

Балансирането сред приятелите, работата, семейство и ежедневните отговорности постоянно е предизвикателство, което лишава доста сила. Никой не може да бъде „ на линия “ от самото начало. Позволявайте си понякога да презаредите. Правете това, което обичате и за което бихте желали да имате цялото време на света. Накрая ще се чувствате безусловно като нови, а тази спомагателна сила ще окаже удобно въздействие и на хората към вас.

Ще имате време да помислите

Понякога животът може да бъде в действителност динамичен, а графикът – пренатоварен. Това е единствено още една причина, заради която би трябвало да оставате уединено със себе си понякога. Това ще ви даде опция да помислите за протичащото се към вас, за връзките ви, за идните събития и така нататък Усамотяването разрешава даже и на най-социалните хора да открият мястото си в света, дава им късмет за самоанализ и напредък.

Ще станете по-независими

Когато започнете да се наслаждавате на времето, прекарано в уединение, ще започнете да се чувствате и по-уверени в себе си, по-независими. Ще осъзнаете, че другите могат да ви повлияят и да ви управляват единствено в случай че вие го допуснете, че никой не може да ви задържи с концепцията, че е скъп и незаместим за вас и без негова помощ няма да оцелеете. Ще спрете да търсите нечия компания, с цел да отидете на ново място да вземем за пример, тъй като ще сте задоволително самоуверени да го извършите сами, без някой да ви направлява и държи за ръка.

Ще започнете да се доверявате повече на себе си

Веднъж щом сте подхванали крачката към своята самостоятелност, ще откриете, че от време на време се постанова да взимате решения, без да се допитвате за съвет до хората към вас. Въпреки че наподобява малко ужасно, това ще ви направи сигурно по-силни. Ще се научите да се доверявате на личните си инстинкти. Когато развиете лично мнение по редица въпроси, ще разберете по-ясно кои сте и какво желаете.

Усамотението усъвършенства продуктивността

Времето, прекарано в компанията на другите, постоянно е прелестно и развлекателно. То обаче може да е пагубно за продуктивността ви. Понякога общуването ви разсейва от главните ви задания (независимо дали сте си у дома или в офиса). Елиминирайте всевъзможни вероятни спирания. Изключете звука телефона, не канете посетители, не надничайте във Фейсбук и така нататък

Когато сте сами, вие ще можете да развиете по-ефикасно своите хрумвания и да ги реализирате тъкмо по този метод, по който желаете. Щом опознаете мощните си страни, ще станете доста по-добър отборен състезател.

Ще започнете да оценявате доста повече останалите

Малко време, прекарано надалеч от обичаните ни хора, може да се окаже нещо в действителност потребно. По този метод ще оцените доста по-добре позитивното въздействие, което те оказват върху вас. Когато се срещнете с тях още веднъж, вие ще сте по-щастливи, по-енергични и сигурно – по-внимателни и грижливи. Всеки печели от тази обстановка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР