Дори и умерената консумация на 1-2 чашки вино седмично може

...
Дори и умерената консумация на 1-2 чашки вино седмично може
Коментари Харесай

Учени от Питсбърг предупредиха: Ако искате здрави зъби, спрете виното веднага!

Дори и умерената консумация на 1-2 чашки вино седмично може да навреди на пломбите ни и те да изпадат, написа в. " Дейли мейл ". Учени от университета в Питсбърг, ръководени от Алешандре Ривейра, откриха, че тази напитка може да разложи пълнежа на кариесите ни единствено за две години.

И то без значение от естеството на пломбата - дали е направена от амалгама или от композитен материал. Изследването проследило здравните картони на пациенти 5 години, като те попълнили и спомагателни въпросници дали употребяват алкохол и дали са пушачи. Най-уязвими се оказали пломбите на мъжете, които употребяват алкохол и пушат тютюневи произведения.
И това е забавно: Страх ли ви е от зъболекаря? Това е методът да се справите с тази уплаха! - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

За честотата на изпадането на пломбите им нямало значение от какъв материал са направени - от по-стария или от по-новия. Проучването на екипа потвърдило също, че характерен ензим в зъбите /MMP2/ също спомага за по-бързото рухване на пломбата, защото той отслабва заварката й със зъба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР