Дори и да сте наистина интелигентни и съобразителни, това не

...
Дори и да сте наистина интелигентни и съобразителни, това не
Коментари Харесай

Не чакай, направи го!

Дори и да сте в действителност интелигентни и съобразителни, това не значи, че сте ваксинирани срещу глупави неточности, които могат да попречат на развиването на вашата кариера.

Колкото и да сте интелигентни, в никакъв случай няма да реализирате цялостния си капацитет, до момента в който не престанете да вършиме тези 7 неточности:

1. Вярвате, че да казваш и да мислиш нещо е същото, като да го направиш

Планирането и подготовката са  основни съставки от рецептата за триумфа, само че най-важното нещо продължава да бъде действието. Не можете да извървите пътя към триумфа единствено с мислене и говорене, колкото и да сте умни. Винаги идва миг, в който би трябвало да запретнете ръкави и да се захванете за работа.

2.Чакате да получите покачване, вместо да поемете самодейността в личните си ръце

Ако желаете да бъдете водач, започнете да водите. Не е нужна купа, с цел да бъдеш водач. Лидерството по своята същина е обвързвано с действието, въздействието и способността да постигаш резултати. В кариерата си съм виждал стотици умни хора, които чакат да получат лидерска позиция, преди да стартират да демонстрират управническите си умения. Това е като да чакаш да бъдеш определен във футболен тим, без да знаеш по какъв начин да играеш футбол. Шансът това да се случи е извънредно невисок. Започнете да ръководите и опцията ще се открие пред вас по натурален път. 

3. Не се изразявате ясно

В процеса на другарство, индивидът, който изпраща известието, носи отговорност за това то да бъде получено и разбрано. Трябва да се научите да обяснявате нещата ясно, тъкмо и просто. Прекалено постоянно оставяме на получателя да разгадае нашето известие и да разбере какво би трябвало да направи. Фактът, че вие разбирате това, което сте споделили, не значи, че индивидът, който получава известието, проумява казаното.

4. Не делегирате задоволително

„ Ще стане по-бързо в случай че го направя самичък “ е фраза, която постоянно чувате от хората, които не обичат или не знаят по какъв начин да делегират. Когато отказвате да делегирате работа, вие ограничавате опциите на вашия екип до това, което можете да постигнете сами. Все отново, какъв е смисълът да имате чиновници, в случай че ще вършиме всичко самичък

5. Не обръщате внимание на непознатото мнение

За да подобрите личното си показване, имате потребност от противоположна връзка. Тя ви разрешава да разберете какво е минало добре и  какво има потребност от още работа. Липсата на противоположната връзка може да ви предразположи към развиването на неприятни привички, които да понижат вашата работливост. Не бъдете този, които си мисли, че знае всичко. 

6. Чакате да бъдете подготвени на 100%, преди да опитате нещо

Перфектното е най-големият зложелател на „ задоволително добре “. Ако чакате до момента в който всичко стане съвършено, в никакъв случай няма да постигнете каквото и да е било. Добрата подготовка в никакъв случай не е непотребна, само че с цел да постигнете триумф, би трябвало да започнете от някъде.  Страхотните благоприятни условия не се откриват всеки ден, в случай че не бъдете изцяло подготвени, преди да извършите първата стъпка, може да ги пропуснете.

7. Подценявате елементарните хора

Това, че някой не има избрана просветителна подготовка не значи, че концепциите му нямат никаква стойност и че всяко негово предложение би трябвало да бъде подценено. В доста случаи опитът е доста по-ценен от познанията. Добре е да се учим от грешките си, само че още по-умно е да се извлекат поучения от непознатите неуспехи, с цел да спестите време и пари, като не ги повторите.

.................

Гордън Тредголд , създател на Gordon Tredgold LLC, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР