Дори и Америка не е застрахована срещу проблеми в обществения

...
Дори и Америка не е застрахована срещу проблеми в обществения
Коментари Харесай

Суперскоростният влак между Лос Анджелис и Сан Франциско забуксува

Дори и Америка не е застрахована против проблеми в публичния превоз – изключително когато той е толкоз новаторски. Имаше терзания по отношение на логистиката на плануваната високоскоростна железопътна система в Калифорния, още когато строителството стартира, и тези страхове най-сетне се трансфораха в действителност. Губернаторът на щата Гавин Нюсъм съобщи, че възнамерява да понижи дължината на железопътната система, изграждайки единствено сегмента на „ Сентрал вали “, вместо цялостния маршрут Сан-Франциско-Лос Анджелис. Аргументите да не бъде приключен истинския маршрут са, че това би „струвало прекомерно много“ и ще „отнеме доста време“.
Вместо това, страната ще се концентрира върху построяването на маршрут сред Мерсед и Бейкърсфийлд, който минава около градове като Фресно. Това ще е за сметка на най-големите градове в Калифорния, само че въпреки всичко е евентуално да докара до „ икономическа промяна “ за тази част от щата, която не получава толкоз внимание, колкото огромните крайбрежни градове. Нюсъм не изключи опцията да приключи останалата част от линията и предложи да се упорства за повече обществено и частно финансиране.

Проектът за влакове, свързващи множеството огромни градове в щата със скорост 220 км/ч, в началото бе оценен на 45 милиарда $. Въпреки това, финалната оценка на разноските ги завиши до 77 милиарда $. Това го трансформира в цел за критиците, които считат плана за загуба на пари, които другояче биха могли да бъдат изхарчени за по-добри дела.

Планът предвиждаше всички градове по трасето да бъдат свързвани с прави, позволяващи скорост над 320 км/ч.

И още нещо – след тези неочаквани спирачки наподобява все по-малко евентуално транспортният план да разкрие тези над 300 000 работни места , обещани преди десетилетие, когато за пръв път се заприказва за високоскоростния трен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР