Дори да има прекъсване на обучението, то ще бъде за

...
Дори да има прекъсване на обучението, то ще бъде за
Коментари Харесай

Министър Денков: Ако има прекъсване на обучението, то ще бъде за не повече от седмица

Дори да има спиране на образованието, то ще бъде за не повече от седмица, ротацията също ще е за период от седмица, тъй че да няма дълго задържане на децата у дома.

Това съобщи министърът на образованието акад. Николай Денков във връзка ограниченията за учебните заведения от новия проект за справяне с пандемията.

Двете съществени промени в проекта са, че равнищата ще се дефинират съгласно съществуването на интензивни кревати, тъй като главната концепция е, че би трябвало да има място за хората, които се разболеят. Второ, оферират се пакети от действия на другите равнища, тъй че, в случай че някой желае да затваря учебните заведения, би трябвало да знае, че това е обвързвано и с други ограничавания, които ще вървят дружно, съобщи той.

Министърът на образованието добави, че в първите две равнища ще има присъствено образование, в третото – за учениците сред 5. и 12. клас ще има ротация на 50%, само че от 1. до 4. клас ще са напълно в учебно заведение. В четвъртото равнище – от 5. до 12. клас би трябвало да бъдат у дома, а от 1. до 4. клас могат и да останат, само че това зависи от други условия и ще бъде решено от здравните управляващи.

В четвъртия стадий ще се влиза, в случай че има над 80% заети интензивни кревати.

Едно от изключенията е, в случай че сте в малко обитаемо място, където заболеваемостта е доста по-малка от междинната, тогава може да се окаже, че в регионалния център затварят, а във вашата община не се затварят учебните заведения, съобщи Денков.

По думите му, в случай че се е следвал остарелия метод, доста от областите към този момент е трябвало да са затворени.

Продължава тестването в учебните заведения, нямам никаква смяна в отношението към него, разясни министърът пред bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР