Допитване сред членовете на британската Консервативна партия показва, че Борис

...
Допитване сред членовете на британската Консервативна партия показва, че Борис
Коментари Харесай

Борис Джонсън е по-популярен от Риши Сунак сред британските консерватори

Допитване измежду членовете на английската Консервативна партия демонстрира, че Борис Джонсън е по-популярен измежду тях от премиера Риши Сунак, заяви вестник " Таймс ". Министър на годината обаче е министърът на защитата Бен Уолъс.

Допитването за " Министър на годината " е извършено от уеб страницата на Консервативната партия. Убедително отпред е министърът на защитата Бен Уолъс, което не се счита за изненада, тъй като той води в изследванията на публичното мнение за известност още от февруари.

Кеми Баденох, която взе участие в конкуренцията за водач на партията и министър председател е на второ място, а на трето е министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман.

Борис Джонсън е четвърти и изпреварва Риши Сунак, предава БНР.

По-нататък в подреждането следват министърът на финансите Джеръми Хънт, Пени Мордант, Джейкъб Рийс-Мог и Лиз Тръс.

" Таймс " разяснява, че на премиера Риши Сунак му следва много работа, с цел да завоюва на своя страна членската маса.

Интересна е и класацията за " Депутат на годината " измежду торите. В нея Борис Джонсън попада също, заемайки второто място, като отпред е Лий Андерсън. Лий Андерсън стана доста известен след обществения му спор с някогашния футболист Гари Невил – член на Лейбъристката партия, който бе сравнил изискванията за мигрантите служащи в Катар с тези на стачкуващите служащи в Обединеното кралство. Андерсън бе бурно приветстван откакто съобщи:

" Говори за футбол и не си пъхай носа в политиката, Гари. Ти нямаш визия защо приказваш ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР