Допълва се, че до приетия със 123 срещу 116 гласа

...
Допълва се, че до приетия със 123 срещу 116 гласа
Коментари Харесай

Отзвукът от вота на недоверие срещу кабинета „Петков“ в световните медии

Допълва се, че до признатия със 123 против 116 гласа избор се е стигнало, откакто ръководещата коалиция е изгубила болшинството си поради разногласия към бюджетните разходи и въпроса дали България би трябвало да разблокира договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз.

Петков, 42-годишен харвардски ученик, който даде обещание да се бори с корупцията, зае твърда проевропейска и пронатовска позиция, откакто Русия нахлу в Украйна - извънредно мнение за страна с обичайно приятелско отношение към Москва, отбелязва Ройтерс. Агенцията цитира мнението на анализатори, които плануват, че при едно ново държавно управление българската политика към Русия ще е по-неутрална. Ройтерс подчертава на думите на Кирил Петков, че „ този избор е една дребна стъпка от доста дълъг път “.

Сега страната е изправена пред вероятни четвърти от април 2021 година парламентарни избори, което заплашва милионите евро от европейските фондове за възобновяване и желанията й до 2024 година да вкара еврото. Политическият блокаж може също по този начин да попречи на напъните на България да си обезпечи устойчиви доставки на природен газ, откакто поради отхвърли на София да заплаща в рубли Москва прекъсна доставките на синьо гориво за страната, която е съвсем изцяло подвластна от съветския газ, отбелязва Ройтерс.

Асошиейтед прес показва, че изгубеният избор на съмнение от съдружното държавно управление на центристкия министър председател Петков може да се отрази на разширението на Европейски Съюз, като забави още повече напъните на балканските страни за влизане в съюза.

АП добавя, че България е блокирала кандидатурата за участие на Северна Македония, а с нея и тази на Албания, и отбелязва, че днешният избор може да докара до усилване на съветското въздействие в района.

Политически безредици в България, държавното управление падна, по този начин стартира информацията си от София Франс прес и добави, че вотът на съмнение е бил гласуван на фона на различия, засилени от войната в Украйна.

Агенцията показва, че в този момент България, най-бедната страна в Европейски Съюз, е изправена пред риска от серпантина на нови избори, откакто българите към този момент претърпяха три поредни вота през предходната година - до сензационното влизане в политиката на проевропейския либерал Кирил Петков, решен да почисти корупцията след десетилетно ръководство на спорния Бойко Борисов.

„ Премиерът Петков пристигна на власт с вярата да преобрази България в естествена, сполучлива, освободена от мафия европейска страна, само че войната в Украйна наруши дневния му ред. Инициираната от Петков тактика за доближаване с Република Северна Македония не беше по усета на всички в държавното управление “, отбелязва Агенция Франс Прес.

В информацията си за днешното гласоподаване на вота на съмнение ТАСС отбелязва, че в изявлението си пред депутатите Петков е обвинил за неуспеха на държавното управление водачите на опозиционните партии и съветския дипломат. Агенцията показва, че е потърсила за коментар съветското посолство в София. То е отбелязало във връзка със споменаването на името на посланика в изявлението на Петков, че дипломатическото посланичество не се меси във вътрешните работи на българската политика. „ Руското посолство не разяснява вътрешните работи на българската политика и персоналното мнение на премиера “, споделиха оттова, заяви ТАСС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР