Допълнително бяха гласувани 1,2 млн. лв. за ВВВУ „Георги Бенковски”„Има

...
Допълнително бяха гласувани 1,2 млн. лв. за ВВВУ „Георги Бенковски”„Има
Коментари Харесай

От днес влиза в сила постановление за повишаване на заплатите в армията

Допълнително бяха гласувани 1,2 млн. лева за ВВВУ „ Георги Бенковски”

„ Има квалифициран план на разпореждане. Вероятно той ще се одобри на идващото съвещание на Министерския съвет.” Това сподели в Народното събрание на 29 юни при разискването на второ четене на актуализацията на държавния бюджет вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев.

Той уточни още, че при започване на годината в бюджета е гласуван текст, който разрешава да се усилят заплатите в армията след надлежно преструктуриране. „ В момента има план на разпореждане на Министерски съвет, където ясно са разказани към този момент направените стъпки, както и стъпките, които би трябвало да бъдат направени, и се отпускат парите за нарастване на заплатите и порциона.

"Предполагам, че в случай че не е било гласувано тази сряда, ще бъде гласувано идната сряда. Това влиза от 1 юли, що се отнася до заплащането. Така че в границите на към този момент утвърждения бюджет Министерството на защитата е осигурило въпросното нарастване на възнагражденията на хората в Българската войска, комбинирано със стъпките за преструктуриране, част от които са направени, част от които са с ясни периоди да бъдат завършени”, изясни министърът. (Б.р. – в информацията за държавното съвещание на 29 юни нямаше приемане на такова постановление).

През изтеклата седмица Народното събрание актуализира трите бюджета. Допълнително бяха гласувани 1,2 млн. лева за ВВВУ „ Георги Бенковски”. В средствата за защита има няколко промени, които са в разноските, заложени в централния бюджет. С гласуването на актуализацията на държавния бюджет за 2022 година плануваните пари за създаване на интегрирана система и инфраструктура за новия вид военен аероплан се понижават от 180 млн. лева на 110 млн. лева Отпадат и плануваните 100 млн. лева по плана за бойните машини на Сухопътни войски, тъй като, както стана ясно, до края на годината не се планува заплащане. За сметка на това за придобиване, рационализация, поддръжка и ремонт на въоръжение, техника и муниции, в т. ч. обезпечаване на употребата на самолети МиГ-29, средствата се усилват със 170 млн. лева Отделно бе гласувано предлагането на депутатите Николай Дренчев, Стоян Таслаков и Петър Петров да се плануват 1,2 млн. лева за ВВВУ „ Георги Бенковски”, които са в област „ Образование”. Самият бюджет на МО не се пипа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР