Допълнителната дефиниция на Cambridge Dictionary гласи: Когато изкуствен интелект (=

...
Допълнителната дефиниция на Cambridge Dictionary гласи: Когато изкуствен интелект (=
Коментари Харесай

Cambridge Dictionary разкрива думата на годината – и тя има ново значение благодарение на AI

Допълнителната формулировка на Cambridge Dictionary гласи: „ Когато изкуствен интелект (= компютърна система, която има някои от качествата, които човешкият мозък има, като да вземем за пример способността да създава език по метод, който наподобява човешки) халюцинира, той създава погрешна информация. "

Тази година се следи скок на интереса към AI принадлежности като ChatGPT. Достъпният чатбот даже е бил употребен от английски арбитър, с цел да напише част от правосъдно решение, до момента в който създател описа на Sky News по какъв начин оказва помощ с романите им.

Въпреки това, той не постоянно дава надеждни и фактични данни -проверена прозаичност.

ИИ халюцинации, известни също като конфабулации, са когато инструментите дават погрешна информация, която може да варира от оферти, които наподобяват изцяло правдоподобни, до такива, които са явно изцяло безсмислени.

Уендалин Никълс, издателски управител на Cambridge Dictionary, сподели: „ Фактът, че изкуственият разсъдък може да „ халюцинира “, ни припомня, че хората към момента би трябвало да употребяват уменията си за сериозно мислене, с цел да употребяват тези принадлежности.

ИИ съставлява възходяща опасност за идващите общи избори, предизвестява организацията за киберсигурност на Обединеното кралство

" ИИ са фантастични в прехвърлянето на големи количества данни, с цел да извлекат характерна информация и да я консолидират. Но колкото по-оригинални поискате от тях да бъдат, толкоз по-вероятно е да се заблуждават. "

Прочетете повече:
Илон Мъск споделя, че ИИ е „ риск за човечеството "
Може ли ИИ помощ за триумфа на приложението за запознанства?

Риши Сунак даде обещание да се оправи със страховете към изкуствения разсъдък „ челно “

Добавяйки, че AI инструментите, употребяващи огромни езикови модели (LLM), „ могат да бъдат толкоз надеждни, колкото техните данни за образование “, заключи тя: „ Човешкият опит е може би по-голям – и издирван – от всеки път, с цел да се сътвори авторитетна и настояща информация, на която могат да се образоват LLM. “

ИИ може да халюцинира в убеден и достоверен метод - което към този момент е оказало влияние в действителния свят.

Адвокатска адвокатска фирма в Съединени американски щати цитира фиктивни каузи в съда, откакто употребява ChatGPT за правни проучвания, до момента в който промоционалният видеоклип на Гугъл за своя AI chatbot Bard направи фактическа неточност по отношение на галактическия телескоп Джеймс Уеб.

„ Дълбока смяна във усещането “

Д-р Хенри Шевлин, етик по изкуствен интелект в университета в Кеймбридж, сподели: „ Широко публикуваното потребление на термина „ халюцинирам “ да се базира на неточности от системи като ChatGPT дава [...] завладяваща моментна фотография на това по какъв начин антропоморфизираме AI. "

" „ Халюцинирам “ е прочувствен глагол, който значи сътрудник, който изпитва спиране на връзката с действителността, “ продължи той. „ Този ​​езиков избор отразява фина, само че дълбока смяна във усещането: AI, а не потребителят, е този, който „ халюцинира “.

„ Въпреки че това не допуска необятно публикувана религия в чувствителността на AI, то акцентира нашата подготвеност да припишем човешки атрибути на ИИ.

„ С напредването на това десетилетие чакам нашият психически речник да бъде в допълнение уголемен, с цел да обхване странните качества на новите интелекти, които сътворяваме. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР