Донецк. Представители на Донецката и Луганската народна република (ДНР и

...
Донецк. Представители на Донецката и Луганската народна република (ДНР и
Коментари Харесай

ТАСС: В Донецк провъзгласиха Република Малорусия

Донецк. Представители на Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР) оповестиха във вторник основаването на Република Малорусия. Административния акт по оповестяването на новата страна е прочетен в Донецк от заместител министър-председателя на ДНР, предава TACС.
„ Ние, представителите на някогашните украински региони, разгласяваме основаването на новата страна, която ще бъде приемник на Украйна. Именуваме страна си Малорусия, защото понятието Украйна е дискредитирано “, се споделя в изказването.
По-рано водачът на ДНР Александър Захарченко направи изказване, в което изрази позицията, че е нужно основаването на нова страна на федеративен принцип, защото това „ ще спре гражданската война и би предотвратило нови жертви “.
Според документа, с изключение на от Донбас новата страна е подкрепена още от на Харковската, Дненропетровската, Запорожката, Херсонската, Николаевската, Одеската, Сумската, Полтавската, Черниговската, Киривоградската, Черкаската, Ровненската, Волинската, Тернополската, Ивано-франковската, Льовската и Киевската област, дружно със самия град Киев.
Съгласно конституцията на Малорусия, за столица е разгласен Донецк, като Киев ще остане исторически и културен център.
Конституцията ще бъде призната в истинския си тип от Народното събрание, като ще е предшествана от широкомащабен референдум на районно и федерално равнище.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР