Доналд Тръмп заяви, че планира да се яви в четвъртък

...
Доналд Тръмп заяви, че планира да се яви в четвъртък
Коментари Харесай

Тръмп:Ще отида в Атланта, Джорджия, в четвъртък, за да бъда арестуван

Доналд Тръмп съобщи, че възнамерява да се яви в четвъртък в съда в щата Джорджия, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания в интервенция в изборите.


Съдията в Атланта, който следи делото на някогашния президент, дефинира гаранция от 200 000 $ (157 000 паунда) по дело за рекет, заведено против Тръмп в южния щат, напомня БГНЕС.

Тръмп и останалите 18 съподсъдими по знаковото дело би трябвало да се явят пред управляващите в Джорджия до петък на обяд, с цел да бъдат арестувани.

Освен гаранцията от 200 000 щатски $ за Тръмп, съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи наложи няколко условия в съглашението, утвърдено от прокурорите и юристите на Тръмп.

" Обвиняемият няма да прави никакви дейности за заплашване на което и да е лице, за което знае, че е съподсъдим или очевидец по това дело, или да попречва по различен метод правораздаването ", се споделя в правосъдното заявление.

" Горепосоченото включва, само че не се лимитира до изявления в обществените медии или повторни изявления, направени от друго лице в обществените медии ", се споделя още в решението.

Доналд Тръмп отхвърля 13 обвинявания, в това число за рекет и погрешни изказвания.

По-късно в понеделник някогашният президент написа в своята обществена медия Truth Social: " Можете ли да повярвате? В четвъртък ще отида в Атланта, Джорджия, с цел да бъда задържан от коренно левия областен прокурор Фани Уилис. "

" Тя водеше акция, продължава да води акция и да събира пари за този ЛОВ НА ВЕЩИЦИ ", добави той. " Това е в строга съгласуваност с криворазбраното министерство на правораздаването на Джо Байдън ".


Тръмпо допусна, че изискванията за освобождение под гаранция демонстрират, че окръжният прокурор е считал, че той може да се опита да избяга от Съединени американски щати.


" Дали ще мога да взема моя доста " неугледен " аероплан със златен надпис TRUMP, с цел да го видят всички ", написа той саркастично.

" Вероятно не, доста по-добре би било да хвърча с търговски аероплан - сигурен съм, че никой няма да ме разпознае! "

Окръжният прокурор Фани Уилис изиска от съдията да насрочи съвещанията за 5-ти септември, когато на обвинения бъде повдигнато публично обвиняване и той се признава за отговорен или почтен.

Тя предложи също процесът да стартира през март.

Когато Тръмп се съобщи, ще има " строга обсада " на региона, оповестиха от шерифската работа на окръг Фултън.

Пред съда са издигнати барикади преди предстоящото предаване на Доналд Тръмп.

В понеделник шерифската работа съобщи, че барикадите ще останат на място до събота. До обяд локално време в съда би трябвало да се предадат 19-те обвинени.

Миналата седмица господин Тръмп беше упрекнат дружно със съучастниците си в опит да подкопае волята на гласоподавателите в Джорджия, като се намеси в изборните резултати в щата след загубата си през 2020 година от демократа Джо Байдън.

Според запис на телефонен диалог, някогашният президент е оказал напън върху републиканския държавен секретар на Джорджия Брад Рафенспергер да " откри 11 780 гласа " по време на преброяването на бюлетините.

Доналд Тръмп - първият някогашен или настоящ президент на Съединени американски щати, който в миналото е бил обвинен, е изправен пред три други наказателни каузи, до момента в който води борба да се завърне в Белия дом.

Сред другите, на които са повдигнати обвинявания в хипотетичния скрит план, са някогашният персонален юрист на Тръмп Руди Джулиани и началникът на кабинета му в Белия дом Марк Медоус.

Тръмп към този момент разгласи, че ще пропусне първия републикански ефирен спор в сряда вечерта.

„ Обществеността знае кой съм и какво сполучливо президентство имах “, сподели Тръмп в Truth Social в неделя. „ Затова няма да вземам участие в дебатите. "

Източници, близки до господин Тръмп, настояват, че вместо това той е записал изявление с някогашния водещ на Fox News Тъкър Карлсън.

Първичните избори щат по щат, в които републиканските гласоподаватели ще изберат претендента на своята партия, би трябвало да стартират на 15 януари 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР