Доналд Тръмп води пред президента демократ Джо Байдън с шест

...
Доналд Тръмп води пред президента демократ Джо Байдън с шест
Коментари Харесай

Reuters: Тръмп води Байдън в реванш, който много американци не искат

Доналд Тръмп води пред президента демократ Джо Байдън с шест процентни пункта в изследване на Reuters/Ipsos, което сподели, че американците са недоволни от изборния реванш. Който беше подложен на по-голямо внимание тази седмица.

Националното изследване на 1250 пълнолетни американци сподели, че Тръмп води пред Байдън с 40% на 34%, като останалите не са сигурни или възнамеряват да гласоподават за някой различен или въобще за никого. Анкетата имаше позволена неточност от три процентни пункта.

Това беше преимущество за Тръмп, откакто изследване на Reuters/Ipsos по-рано този месец сподели, че той и Байдън са изравнени. Въпреки че националното изследване не отразява тънкостите на гласуването на изборната гилдия, което ще се организира тази есен единствено в шепа конкурентни щати.

Тъй като във вторник Тръмп безапелационно победи единствения си останал първи кандидат Ники Хейли в Ню Хемпшир. Около 67% от респондентите, интервюирани от понеделник до сряда, споделиха, че са „ изтощени да гледат едни и същи претенденти на президентските избори и желаят някой нов “. Само 18% обаче споделиха, че няма да гласоподават, в случай че изберат Байдън или Тръмп.

„ Мразя да мисля, че непрекъснато избираме по-малкото от двете несгоди “, сподели тази седмица Кимбърли Софдж, 56-годишен началник на планове във Вашингтон. „ Честно казано усещам, че можем да се оправим по-добре. “

Кандидатите наподобяват подготвени за реванш

Самите двама претенденти наподобяват подготвени за реванш след следващите победи на Тръмп в Айова и Ню Хемпшир, като Белият дом гледа на Тръмп като на евентуален противник. А Тръмп е сърдит, че Хейли не е отпаднала неотложно от конкуренцията за републиканците.

Преднината на Тръмп от шест точки се резервира даже когато на интервюираните беше дадена опция да гласоподават за претенденти на трети страни. Включително деятеля срещу имунизациите Робърт Ф. Кенеди-младши. В същото време Тръмп е подсилен от 36%, Байдън – 30%, а Кенеди – 8%.

Малко над половината от интервюираните декларират, че са недоволни от двупартийната система в Съединените щати. А единствено всеки четвърти е удовлетворен от нея.

Уитни Таларико, 33, съветник, интервюиран във Вашингтон, е измежду тези, които обмислят опция.

„ Независимите в действителност нямат глас. Поляризиращите герои са склонни да заемат предната седалка и това е малко тъжно за нашата страна “, сподели Таларико тази седмица. Попитана дали би гласувала за Байдън или Тръмп, тя сподели: „ Вероятно ще избера третата страна “.

Източник: Reuters, превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР